• FOTO: Līdaka izceļojas pa Anglijas kanāliem

    Atpūta
    Evija Kalnbērza
    13. oktobris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Gunta Līdaka ar draugiem čeļo pa Anglijas kanāliem.
    Foto: no privātā arhīva
    Gunta Līdaka ar draugiem čeļo pa Anglijas kanāliem.
    «Beidzot man radies priekšstats, kāda izskatās īstā Anglija,» atgriezusies no triju dienu brauciena ar šaurlaivu pa Vusteršīras kanālu, teic mediju eksperte Gunta Līdaka.

    Latvijā vēl maz runāts par specifisku tūrisma veidu – ceļošanu ar vairāk nekā 20 metru garām šaurlaivām pa seniem tirdzniecības kanāliem –, kurš pēdējā laikā ļoti populārs ir Francijā un Anglijā. Nupat no triju dienu brauciena šaurlaivā kopā ar draugiem atgriezusies Gunta Līdaka.

    «Šāds ceļojums ir lielisks veids, kā atpūsties draugu kompānijā, jo tur katram ir iespējas kaut ko darīt. Viens var stūrēt laivu, cits – vērt vaļā slūžas, trešais gatavot maltīti, bet visi kopā – paralēli baudīt skaistos Anglijas skatus,» atmiņās gremdējas Gunta.

    Kompānijai trīs dienu brauciens maksāja 1000 eiro.

    Un šajā laikā viņi paspējuši izmest loku pa Vusteršīras kanālu un nedaudz paceļot arī pa Severnas upi. Viens no interesantākajiem procesiem Guntai šķitis slūžu atvēršana un aizvēršanas. «Ar slūžām kanālā regulē ūdens līmeni. Saskaitīju, ka mūsu ceļā trāpījās 46 slūžas. Lai tās šķērsotu, sākumā tās bija jāatver, un, izbraucot cauri, jāver ciet,» pieredzē dalās mediju eksperte.

    Stāstot, ko apskatījusi, Gunta atzīst – visu pat nav iespējams uzskaitīt. «Šādi ceļojot, ir iespēja vērot īstās Anglijas iekšzemes ainavas. Gar acīm kā kinolentē paskrien garām skati, kā cilvēki sēž krogos, kā sporto, kādus mājdzīvniekus viņi tura. Beidzot man radies priekšstats par īsto Angliju, kas nav tikai Londona, Oksforda vai Liverpūle. Ar laivu var piestāt mazpilsētās, pat izbraukt cauri māju pagalmiem – pabūt vietās, kur ierastā tūrisma braucienā nekad nenokļūsi.

    Piemēram, braucām cauri Droitvičai, bet tur notika brīvdabas festivāls ar tirdziņu un dzīvo mūziku. Bija sajūta, ka esmu nokļuvusi sava iecienītā seriāla «Midsomeras slepkavības» filmēšanas laukumā,» piedzīvoto atmiņā atsauc Gunta.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē