• Valstī izsludināto ārkārtējo situāciju, visticamāk, pagarinās

    Veselība
    Ziņu aģentūra LETA
    24. marts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA
    Valstī Covid-19 pandēmijas dēļ izsludinātā ārkārtējā situācija, visticamāk, tiks pagarināta, izriet no otrdien pēc valdības sēdes veselības ministres Ilzes Viņķeles (AP) teiktā.

    «Lūkojos uz kalendāru pie sienas, un ir skaidrs, ka esam krietni pāri marta pusei,» secināja politiķe. Viņa akcentēja, ka to cilvēku daudzums, kas patlaban iebrauc, izmantojot repatriācijas reisus, ir ievērojams.

    Viņķele skaidroja, ka, darot visus piesardzības pasākumus, ir jāiztur izolācija un karantīna tik ilgi, kamēr pēdējais repatriantu vilnis būs atpakaļ.

    «Rēķinot šo, ir diezgan droši ticams, ka tas nevarēs būt 14.aprīlis. Tas būs ilgāk,» teica politiķe, gan atsakoties prognozēt, uz cik ilgu laiku varētu tikt pagarināta ārkārtējā situācija.

    Viņa atgādināja, ka pat Ķīnai, kurai ir ievērojami vairāk līdzekļu un jaudas, bija nepieciešami vairāk nekā divi mēneši. «Šaubos, ka Ķīnu apsteigsim,» pieļāva Viņķele.

    Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) norādīja, ka lēmums par ārkārtējās situācijas pagarināšanu tiks pieņemts, balstoties epidemiologu ieteikumos un raugoties uz situācijas attīstības dinamiku.

    «Mums iekšēji jāgatavojas tam, ka ārkārtējā situācija varētu būt ilgāka. To noteiks epidemioloģiskā situācija valstī. Sekosim ekspertu ieteikumiem. Uz daudzu valstu fona mums nav nemaz tiks slikti, bet mums jāturpina būt ļoti disciplinētiem,» teica premjers, uzsverot, ka ārkārtējās situācijas termiņa pagarināšana nebūs politisks lēmums.

    Patlaban ārkārtējā situācija izsludināta līdz 14.aprīlim.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē