• Vai vērts iegādāties pašai savu fotoepilatoru?

    Ievas Veselība
    Ievas Veselība
    26. decembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Veikalos ir dažādi fotoepilatori. Tie nemaksā visai lēti, tāpēc gribētu uzzināt, vai ir vērts tos iegādāties, vai tie ir efektīvi? Vai tiešām ar šo epilatoru palīdzību no matiņiem var tikt vaļā uz visiem laikiem, kā to apgalvo reklāmās? Ja ir vērts iegādāties, kuras firmas un kādos veikalos? Atbild ādas ārste LAILA ATSLĒDZIŅA.

    Fotoepilatoru darbības pamatā ir selektīvā fototermolīze, kas iznīcina bojāta mata saknīti. Respektīvi, matiņu iznīdē ar noteiktas gaismas palīdzību, radot mata saknītē augstu temperatūru.

    Mūsdienās dažādus mājas apstākļos lietojamus fotoepilatorus piedāvā jau vairāk nekā desmit firmas – ir pieejami gan lāzerepilatori, gan epilatori, kuri balstīti uz IPL (intensīvi pulsējošās gaismas) sistēmu.

    Fotoepilācija, salīdzinot ar citiem epilācijas veidiem, ir krietni efektīvāka matiņu iznīdēšanas metode, jo pēc procedūras spalviņas pazūd uz krietni ilgāku laiku. Diemžēl jāteic, ka ar fotoepilatora palīdzību tomēr nevar iznīdēt matiņus pavisam. Tiesa, ar laiku spalviņu noteikti paliks krietni mazāk, bet tas jau būs atkarīgs no jums, kā arī no tā, cik jaudīgs ir aparāts un vai pareizi to lietojat.

    Vēl gribētu pieminēt, ka fotoepilators noderēs tikai sievietēm, kurām ir tumši matiņi, jo gaišās, rudās un sirmās spalviņas aparāts diemžēl tik labi nepamana.

    Kā jau katrai epilācijas metodei, arī fotoepilācijai ir savi plusi un mīnusi. Piemēram, jūsu pieminētā cena, kā arī izmantošanas specifika. Lai arī pagaidām nav pētījumu, kas liecinātu, ka fotoepilatori ir nedrošāki par salonos lietotajiem aparātiem, pirms šī epilatora lietošanas ir kārtīgi jāizlasa lietošanas instrukcija, lai iemācītos ierīci izmantot adekvāti un sevi neapdraudētu.

    Tā kā šiem aparātiem ir ietekme uz redzi, nekādā gadījumā neveiciet procedūras acu tuvumā. Vēl ņemiet vērā, ka fotoepilāciju nedrīkst veikt virs dzimumzīmēm un tetovējumiem. Īpaši uzmanīgai ir jābūt arī tādā gadījumā, ja ģimenē ir bijušas saslimšanas ar melanomu. Fotoepilatorus nedrīkst lietot grūtnieces un cilvēki, kuriem ir fototoksiska reakcija (saskarē ar gaismu rodas ādas bojājums). Kā arī iegaumējiet, ka pirms un pēc epilācijas nekādā gadījumā nedrīkst sauļoties!

    Nevaru atbildēt, kuras firmas fotoepilatori ir vislabākie, jo man šādas informācijas nav, turklāt katrai no mums var derēt kas cits.

    Taču, pirms iegādājaties fotoepilatoru, rekomendēju apmeklēt klīniku un ļaut, lai fotoepilāciju jums veic profesionālis.

    Tā jūs sapratīsiet, vai šis epilācijas veids jums ir piemērots, vai nerodas kādas blakus parādības. Tāpat kopā ar speciālistu varēsiet apspriesties, kāds jūsu ādai ir piemērotākais epilācijas veids. Ja tomēr izlemsiet, ka vēlaties savā īpašumā iegūt fotoepilatoru, kopā ar speciālistu varēsiet izrunāt, kā to lietot, lai nenodarītu sev pāri.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē