• Vai plazmas injekcijas var paglābt no operācijas?

    Jautājumi un atbildes
    Ginta Auzniece-Jaunzeme
    3. aprīlis, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Plazmas injekcijas – vai tās ir vērts taisīt, lai celi paglābtu no operācijas? Atbild Lauris Repša, traumatologs ortopēds Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcā un klīnikā «Ortomed».

    Lasītājas jautājums: Viens celis man jau ir endoprotezēts, arī otram draud tas pats. Vēlētos uzzināt ko vairāk par plazmas špricēm – vai tās ir vērts taisīt, lai celi paglābtu no operācijas? Un – kur to dara un cik tas maksā? Zenta no Daugavpils

    Atbild Dr. Repša

    Ja izmaiņas ceļa locītavā ir maz izteiktas vai sākotnējas, plazmas injekcijas tiešām var palīdzēt – tādā situācijā ir cerība, ka trombocīti jeb augšanas faktors, kas tiek ievadīts locītavā, labvēlīgi ietekmēs skrimšļa audu un cīpslu atjaunošanos. Bet, ja locītava jau ir tik tālu nolietojusies, ka tiek piedāvāta ķirurģiska ārstēšana jeb endoprotezēšana, tad plazmas injekcijas diemžēl vairs nepalīdzēs.

    Šajos gadījumos līdz endoprotezēšanai parasti tiek rekomendētas blokādes jeb hormonpreparātu injekcijas – tās labāk noņem sāpēs. Cena šīm injekcijām parasti ir ap 200–250 eiro par vienu injekciju, un to dara daudzās ambulatorās iestādēs. Es personīgi hormonpreparātu injekcijas veicu Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcā un klīnikā Ortomed.

    To, kā labāk rīkoties konkrētajā situācijā, apskatot veiktos izmeklējumus un uzklausot sūdzības, varēs izvērtēt traumatologs ortopēds.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē