• SPKC aicina karantīnā doties ģimenes ārstu Juri Jakovinu klātienē apmeklējušos pacientus

    Sabiedrība
    Santa.lv
    Santa.lv
    15. janvāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologi ieguvuši informāciju epidemioloģiskās izmeklēšanas laikā, ka ģimenes ārsts Juris Jakovins, kurš pacientus pieņem Valmierā un Rencēnos, ir veicis pacientu aprūpi, būdams ar Covid-19 saslimšanas simptomiem.

    Visi pacienti, kas kontaktējušies ar ģimenes ārstu, tai skaitā bijuši vizītē pie ārsta laikā no 2020. gada 27. decembra līdz 2021. gada 11. janvārim, ir nosakāmi par tuvām kontaktpersonām un viņiem jādodas mājas karantīnā.

    Par augsta riska kontaktpersonām ir nosakāmi visi cilvēki, kas kontaktējušies ar saslimušo tuvāk par 2 metriem, ilgāk par 15 minūtēm, vai pavadījuši vienā telpā ilgāk par 15 minūtēm.

    SPKC aicina visas ģimenes ārsta kontaktpersonas sazināties ar SPKC Vidzemes reģionālās nodaļas epidemiologiem darba laikā no 8:30–17:00 pa tālruni 64281131.

    Nacionālās veselības dienesta (NVD) informācija liecina, ka dr. Jakovina ģimenes ārsta praksē ir 6295 pacienti, no tiem 650 – bērni.

    SPKC atgādina, ka līdz 25. janvārim ir paplašinātas iespējas veikt valsts apmaksātu testu uz Covid-19, ja cilvēkam ir saslimšanas pazīmes, piemēram, akūtas elpceļu infekcijas pazīmes, paaugstināta temperatūra, ožas traucējumi, garšas izjūtas zudums u.c. Šajā laikā Covid-19 analīzes var nodot arī bez ārsta nosūtījuma.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē