• Sandas Dejus veselības formula

    Veselības formula
    Vija Stepiņa-Baikova
    Vija Stepiņa-Baikova
    1. augusts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No personiskā arhīva
    Skaista. Harismātiska. Apveltīta ar brīnišķīgu humora izjūtu un sirsnīgu smaidu. Pozitīvas enerģijas lādiņš. Šarmanta. Ar patīkamu balss tembru. Jā, tā ir viņa. Sanda Dejus. Un viņa dalās ar savu un savas ģimenes veselības formulu! Lasi un iedvesmojies!
    • Mana fiziskās veselības formula. Es ciest nevaru fiziskas aktivitātes un sportošanu. Tas laikam palicis no skolas laikiem, kad fizkultūras stundās manī ieaudzināja riebumu pret sportu. Atceros, kā bija jāpaspēj saģērbties slēpošanai un pēc tam tādiem sasvīdušiem jāskrien atpakaļ uz stundām. Ar kalnu slēpošanu pāris sezonas gan esmu nodarbojusies, bet neko aizraujošu tajā nesaskatu.

    Tagad reizēm uz darbu braucu ar velosipēdu un piespiežos mājās pavingrot, bet nu galvenā kustība manā darbā ir pasākumos, kur bieži viss vakars jāpavada uz kājām.

    Ikdienā cenšos ēst veselīgi un nelietoju alkoholu, nesmēķēju.

    Man ļoti svarīgas ir regulāras veselības pārbaudes. Ik gadu pēc vasaras dodos pie dermatologa, lai pārbaudītu dzimumzīmes, kaut gan vispār nesauļojos un saulē uzturos tikai ar saules aizsargkrēmu. Tāpat regulāri pārbaudu krūtis. Dodos pie zobu higiēnista.

    Man šķiet, ka ir kaut kāds absolūtais minimums, ko mēs katrs varam darīt savas veselības uzturēšanai, jo tā jau pietiek slimību, kas pārsteidz nesagatavotus.

    Vēl ik dienas lietoju D vitamīnu un zivju eļļas kapsulas. Regulāri cenšos arī veikt asins analīzes.

    • Mana garīgās veselības formula. Es daudz guļu, lai uzpildītu savas enerģijas rezervuārus, un lasu izzinošu literatūru. Tā iegūst gan mans prāts, gan ķermenis, jo atpūta ir svarīga.
    • Mana ģimenes veselības formula. Ģimenē tā kopīgā lieta ir dažādi darbiņi laukos, kad viesojamies pie maniem vecākiem. Viņi gan mūs lutina un strādāt nespiež, bet talkas svaigā gaisā patīk mums visiem. 

    Vitamīnus lietojam mēs visi – gan es, gan vīrs, gan meita.

    Dārta jau kopš dzimšanas katru vakaru tiek pie D vitamīna pilieniem, tāpēc ar tiem jau ir apradusi.

    • Mana mājokļa harmonijas formula. Mēs esam lieli gardēži un vienmēr esam gatavi mieloties ar gardumiem. Sasēžamies dīvānā, ieslēdzam kādu pasaku filmu un našķējamies. Un tas rada to īpašo mūsu māju noskaņu. Ģimeniskums un kopābūšana.
    • Mana dzīvesprieka formula. Man ļoti patīk mans darbs un iespēja ikdienā tikties ar daudziem radošiem cilvēkiem. Tas ļoti uzlādē un dod sparu darboties.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē