• Nodod analīzes pareizi! Ceturtā sērija: ādas izmeklējums

    Slimības
    Indra Ozoliņa
    10. septembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Laboratoriskie izmeklējumi palīdz informēt ārstu par tavu veselības stāvokli, izvēlēties vispareizāko ārstēšanas taktiku, kontrolēt slimības attīstības un ārstēšanas gaitu. Bet neatbilstoši sagatavojoties analīzēm un nepareizi paņemot paraugu, iegūtie rezultāti var nebūt pietiekami precīzi vai pat būt maldinoši? Esam sagatavojuši ieteikumus, kā visu paveikt pareizi. Šoreiz – par ādas paraugu analīzēm!

    Nenomaskē sēnīti!

    Arī ādas, gļotādas un nagu sēnīšu infekcijas precīza diagnostika atkarīga no tā, cik kvalitatīvi tiek paņemts izmeklējamais materiāls.

    Jo mazāk ar dažādiem līdzekļiem ietekmēta bojātā vieta, jo precīzāk varēsim noteikt ierosinātāju, bet ārsts – ārstēšanas taktiku.

    Pirms parauga ņemšanas vēlams vismaz nedēļu nelietot pretsēnīšu medikamentus, bet 2–3 dienas bojāto vietu nemazgāt ar ziepēm un nelietot kosmētikas līdzekļus, lai neiegūtu viltus negatīvu rezultātu.

    Vēlams pirms došanās pie speciālista neapgriezt bojātos nagus. Viņš novērtēs, kur potenciālā ierosinātāja koncentrācija varētu būt visaugstākā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē