• Šobrīd

    weather img

    Rīga +10°C Skaidrs, Z/ZA vējš, 3.6 m/s

    IZPROT TAVAS SĀPES

    Kur vairāk C vitamīna – svaigos vai skābētos kāpostos?

    Veselība
    Santa.lv
    Santa.lv
    18. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Kāposti ir svarīgs vērtīgā C vitamīna avots, bet kādos kāpostos tā ir visvairāk?

    Izrzādās, ka rudenī C vitamīna vairāk svaigos kāpostos, taču vitamīnu daudzums rūk un pavasarī ir aptuveni uz pusi mazāks. Savukārt pareizi sagatavotos skābētos kāpostos C vitamīns saglabājas ļoti labi, tāpēc ziemā tie ir veselīgāki nekā svaigie. Skābētiem kāpostiem ir vēl kāds labums – tajos ir zarnu traktam labvēlīgās pienskābās baktērijas. Ja kāposti šķiet pārlieku sāļi, tieši pirms ēšanas tos var noskalot ūdenī, lai mazinātu sāls koncentrāciju.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Privātā Dzīve

    Vairāk

    Ieva

    Vairāk

    Mans Mazais

    Vairāk

    Māja un Dārzs

    Vairāk

    Auto

    Vairāk

    Astes

    Vairāk

    Klubs

    Vairāk

    Santa+