• Kas veselīgāka – baltmaize vai «ciabatta» jeb čabata?

    Jautājumi un atbildes
    Santa.lv
    Santa.lv
    14. jūnijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: hlphoto/Shutterstock.com
    Ļoti daudzi baltmaizes vietā izvēlas čabatu. Ne tikai tāpēc, ka labāk garšo – viņiem šķiet, ka čabata ir veselīgāka nekā baltmaize. Vai tā ir? Skaidrojam!

    Varētu šķist, ka veselīgāka noteikti ir čabata, īpaši tumšā. Tomēr tā nav. Izvērtējot sastāvu, sāls un cukura daudzumu, ieteicamāka ir parastā baltmaize.

    • Daudzas veikalu čabatas satur krietni vairāk sāls – 1,5–2 gramus 100 gramos produkta, baltmaize – apmēram 1 gramu.
    • Tāpat čabatā ir daudz vairāk cukura.
    • Turklāt tās mīkla parasti ir bijusi iepriekš sasaldēta un nereti atvesta no citām valstīm, bet baltmaizi gatavo tepat Latvijā.
    • Maldīgi ir arī domāt, ka tumšā čabata ir labāka par gaišo, jo varētu būt cepta no pilngraudu miltiem. Nē, tumšās čabatas krāsu visbiežāk panāk ar apgrauzdētu balto kviešu iesala miltiem.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk