• Kakls ciet, balss pazudusi… Ko iesākt?

    Veselība
    Ievas Veselība
    Ievas Veselība
    25. novembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Jau iepriekšējā vakarā tava balss izklausījās dīvaini, bet no rīta skaņa pavisam pazudusi… Kā sev palīdzēt tādā situācijā?

    7 veidi, kā ārstēt aizsmakumu:

    1. Visticamāk, pie tā, ka pēkšņi pazūd balss, vainojams vīruss. Tad vienkārši jāgaida, kamēr organisms pats tiks ar to galā, un dažādiem līdzekļiem jāmazina simptomi, lai slimības laiku varētu vieglāk pārlaist. Ja ir neliela temperatūra, palīdzēs paracetamols vai ibuprofēns.
    2. Pats galvenais – nemoki savas balss saites un ļauj tām atpūsties. Un to vari izdarīt tikai vienā veidā – klusējot.
    3. Sūkā tabletes, konfektes, pastilas. Nav pat īpašas nozīmes, kādas tajās ir ārstnieciskas vielas, svarīgākais ir tas, ka, kaut ko sūkājot, mutē izdalās vairāk siekalu un, tās rijot, balss saites tiek skalotas, atbrīvotas no vīrusiem un vienlaikus arī dabiski mitrinātas. Tātad droši vari sūkāt arī parastās piparmētru ledenes.
    4. Ja kaklu kņudina, vari vairākas reizes dienā tajā iepūst kādu eļļas preparātu, piemēram, Faringo Spray vai Loro Spray, kas satur smiltsērkšķu eļļu. Ja kakls ir ne tikai aizsmacis, bet arī sāp, palīdzēs Decatylen aerosols.
    5. Inhalācijas mitrinās pietūkušo balsenes gļotādu un mazinās tūsku. Labs ir kartupeļu mizu uzlējums. Dari tā: kartupeļu mizas aplej ar ūdeni un uzkarsē līdz pirmajam burbulim, pievieno mazliet sodas, jo tai piemīt mīkstinošas īpašības. Tad no avīzes vai papīra lapas uztaisi lielu tūtu, kurai viens gals ir platāks un otrs šaurāks. Šauro galu liec pie mutes, plato – virs katla un kādas 5–10 minūtes mierīgi paelpo. Šādu kartupeļu mizu uzlējumu var karsēt vairākkārt, tikai jāatceras katru reizi piešaut klāt šķipsniņu sodas.
    6. Dzer siltu šķidrumu! Derēs silta tēja, kam pievienots nedaudz medus, vai arī siltu pienu ar sodu un drusciņu medus. Labs dzēriens tādās reizēs ir silts upeņu vai aveņu zaptsūdens, jo ievārījumā ir arī C vitamīns un citas labas vielas, kas slimību palīdzēs ātrāk uzveikt.
    7. Stiprini imunitāti – pietiks ar pāris dienām mierīga režīma, vairāk miega, siltām kājām. Labi imūnsistēmai der ehinācija un plūškoks, vari lietot šo augu tējas vai sīrupveida preparātus.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē