• Kā likt savām aknām justies labāk

    Padomi
    Santa.lv
    Santa.lv
    31. decembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Sergey Nivens/Shutterstock.com
    Lūk, pieci ieteikumi, kā parūpēties par aknām, lai tās justos labi un labi veiktu savu darbu.
    1. Aknām patiks, ja pāris nedēļu palietosi mārdadžu eļļu. Mārdadzis satur silimarīnu – vielu, ko izmanto dažādos aknu medikamentos. Šī viela veicina aknu šūnu atjaunošanos jeb reģenerāciju.
    2. Atsakies no taukaina ēdiena, alkohola un smēķēšanas. Aknām sevišķi kaitīgi ir cūkas un aitu tauki, jo tie ir sliktāk sagremojami un veido dažādus starpproduktus, kas aknām rada papildu slodzi. Savukārt nikotīns ietekmē asinsvadus – visus, arī tos, kas ir aknās. Ja aknās ir slikta mikrocirkulācija, šis orgāns no tā cieš, kaut uzreiz varbūt nekas nav jūtams – problēmas parādās tikai pēc kāda laika.
    3. Tiec vaļā no informatīvā stresa – tas ne tikai liek smadzenēm strādāt ar pārslodzi, bet ietekmē arī aknas, jo aknu enerģija atbildīga par dzīvības enerģijas kustību visā ķermenī.

      Ja aknu enerģijas trūkst, cilvēks ir mazkustīgs, savukārt, ja tās ir par daudz, cilvēks kļūst agresīvs un nemierīgs. Tātad šai enerģijai jābūt līdzsvarā, un, lai to panāktu, jārūpējas, lai tevī valdītu iekšējs miers. Ja nāk dusmas, apzināti tās jābremzē. Piemēram, vari aizvērt acis, ieelpot un izelpot desmit reižu.
    4. Lieto visu zaļo! Tā kā zaļo mēdz dēvēt par aknu krāsu, noteikti iekļauj savā ēdienkartē ābolus, kolrābjus, seleriju kātus un citus zaļus dārzeņus un augļus.
    5. Kusties – jo aktīvāk kusties un jo lielāku prieku gūsti kustoties, jo labāk. Noderīgas ir gan enerģiskas kustības, kuru laikā tiek nodarbināta muskulatūra, gan lēnas un plūstošas kustības.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē