• Aprīļa vidū VM cer saņemt 45 minūšu Covid-19 diagnostikas testu

    Veselība
    Ziņu aģentūra LETA
    2. aprīlis, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Veselības ministrija (VM) aprīļa vidū cer saņemt testus, kas jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 spēs diagnosticēt 45 minūšu laikā, šodien notikušajā preses konferencē paziņoja veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

    Viņa norādīja, ka šādus testus izstrādājusi kāda ārvalstu kompānija. Ministre skaidroja, ka, ņemot vērā lielo pieprasījumu, šie testi valstīm tiek pārdoti, izmantojot kvotu principu. Galvenokārt šie testi tiks izmantoti slimnīcās.

    Tāpat ministre uzsvēra, ka turpmāk gan universitāšu slimnīcās, gan pārējās iestādēs ārstējošajam personālam būs jāvalkā aizsargmaskas. Šāds lēmums pieņemts, lai pasargātu gan pacientus, gan mediķus. Viņa skaidroja, ka šādu masku valkāšana tiks rekomendēta visam medicīniskajam personālam, piebilstot, ka pirmos aizsarglīdzekļus sākuši saņemt arī ģimenes ārsti. 

    Viņķele arī norādīja, ka atbildīgie dienesti veic aktīvu vīrusa testēšanu tieši pansionātos, kuros dzīvo seniori, lai agrīni diagnosticētu inficētos pacientos, ņemot vērā, ka tieši seniori atrodas paaugstinātā riska grupā. 

    Jau ziņots, ka Covid-19 aizvadītajā diennaktī apstiprināta vēl 12 cilvēkiem, bet kopumā ar to valstī saslimuši 458 cilvēki. Iepriekšējā diennaktī veikti 1024 izmeklējumi personām ar aizdomām par saslimšanu ar Covid-19, bet līdz šim kopumā Latvijā veikti 16 834 Covid-19 testi.

    Stacionēto Covid-19 pacientu skaits pēdējā diennaktī ir pieaudzis līdz 32, no viņiem 29 ir ar vidēju slimības gaitu, bet trīs – ar smagu.

    Kā vēstīts, no 13.marta līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību, tostarp arī ierobežojumus uz ārstniecības iestāžu darbu.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē