• Aktrises Ievas Florences-Vīksnes veselības formula

    Veselības formula
    Vija Stepiņa-Baikova
    Vija Stepiņa-Baikova
    3. jūlijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No personiskā arhīva
    Ieva Florence-Vīksne ir apbrīnojami iedvesmojoša personība. Vienmēr starojoša, atvērta pasaulei un notiekošajam. Šķiet, viņai viss ir iespējams, sasniedzams. Kā Ievai tas izdodas?

    Mana fiziskās veselības formula

    Lieku uzsvaru uz to, ka ikdienas laiks obligāti jāvelta fiziskām aktivitātēm, vērtīgam un svaigam uzturam un miegam.

    Miegs ir mana ķermeņa un prāta labklājības pamatā.

    Tādēļ pirms tā neizmantoju viedierīces un Wi-Fi uz nakti tiek slēgts ārā, turklāt telefoni mums nav pat blakus. Ar vīru disciplinējam darba ritmu, lietas, kā arī viens otram ļaujam izgulēties dienās, kad vienam vai otram ir bijusi lielāka slodze.

    Savu rītu iesāku agri, ap sešiem, pusseptiņiem, un 45 minūtes vai stundu vingroju.

    Praktizēju gan fizioterapeita ieteiktos vingrojumus, gan jogas un elpošanas vingrinājumus.

    Rīta duša vienmēr noslēdzas ar aukstu ūdeni vismaz piecu minūšu garumā. Mans rīks, lai justos mundrāka, ir birste, ar ko kopju savu ķermeņa ādu.

    Esmu intervāla ēšanas piekritēja jau ļoti ilgi un stingri sekoju līdzi tam. Tas ļoti palīdz būt enerģiskai un ar skaidru prātu.

    Brokastis ieturu minimālas, mīlu ēst viegli, svaigi un garšīgi.

    Tāpēc ēdienkartē vienmēr ir svaigi produkti. No ēdieniem, kas ir ar rafinētu cukuru, un saldumiem esmu veiksmīgi atteikusies jau ilgāku laiku. Protams, ir izņēmumi, bet ne ikdienā.

    Tas tāpēc, ka uzturā lietoju medjool dateles, kas regulē cukura līmeni, un rafinētu cukuru nemaz neprasās.

    Enerģijas ir vairāk. Dienas laikā ar dēlu dodos praktizēt longboard un skateboard iemaņas. Tāpat aktīvi pavadām laiku pie dabas, izbraucienos, pastaigās.

    Un aukstās peldes nu jau deviņu gadu garumā man turpinās. Tās ir neatņemama sastāvdaļa manai fiziskajai un garīgajai veselībai.

    Mana garīgās veselības formula

    Garīgā veselība man ļoti atkarīga arī no fiziskās. Garīgai veselībai izvēlos laiku vienatnē ar savām domām un pie dabas, tas man palīdz sazemēties.

    Es ļoti daudz rakstu savas domas uz papīra.

    Pārsvarā dzejā izpaužu jūtu samezglojumus, bet rakstu arī savas domas precīzi par dzīves situācijām. Runāju ar līdzcilvēkiem un kopju attiecības ar ģimeni, draugiem, man tas ir svarīgi,lai ir labas un vērtīgas, uzticībā balstītas savstarpējās attiecības. Tam veltu daudz laika.

    Mana psihoterapeite ir daba, mīlu būt tajā, runāt ar vēju, ūdeni, zemi, debesīm, kokiem…

    Aizraujos ar savām iedvesmas lietām, ļauju sev būt pašai. Ieguldu laiku, domas, darbu savā ģimenē, kas ir arī manas garīgās labsajūtas pamats. Un mūzika.

    Mana ģimenes veselības formula

    Ģimenes veselības formula noteikti mainās līdz ar apstākļiem, notikumiem ģimenē, tādēļ man svarīgi, ka ģimenē ir stabilas, uzticībā balstītas attiecības, ka abi partneri ir laimīgi, piepildīti. Un tam javelta laiks.

    Tas nozīmē, ka katra cilvēka sapnis, mērķis tiek atbalstīts un novērtēts un tiek ielikts darbs tajā, lai katrs var pats pilnveidoties kā personība.

    Tāpat arī partnerattiecībās. Veltām laiku sarunām un uzklausām viens otru. Runājam par katra jūtām un domām, pavadām laiku kopā.

    Svarīgi ir rūpēties par mūsu kopīgām tradīcijām. Un vienmēr viens otram veltām mīlestības vārdus – kā «es tevi mīlu, cienu» –, kā arī darbos viens otru atbalstām un atzinīgi novērtējam. Kopīgs laiks visiem, kas stiprina ģimenes saknes.

    Mana dzīvesprieka formula

    Dzīvesprieks ir ļoti atkarīgs, manuprāt, no izaugsmes laikā un tā, ko daru ikdienā. Vissvarīgākais man ir radīt, darīt un tvert mirkļus dvēselē. Dzīvē sevi bieži izaicinu būt ārpus komforta zonas, piemēram, apgūstot ko jaunu – kā sērfošana – vai mācoties spēlēt kādu instrumentu, vai īstenojot idejas – kā jauni projekti u. c. 

    Es mīlu radīt un darīt. Tas man dod lielu prieku!

    Un es rūpējos, lai esmu šeit un tagad, novērtēju un pasakos par katras dienas iespējām, mācībām un visu, kas bijis. Ģimene un draugi arī ir mans prieks, jo viņus es mīlu ļoti! Satikšanās ar viņiem un laiks kopā vienmēr ir kas ļoti īpašs.

    Mana mājokļa harmonijas formula

    Mājoklis ir mans turpinājums, tādēļ harmonija ir tad, ja tas atbilst vai runā par manu garu. Dzīvie augi ir neatņemama manu māju harmonijas daļa. To ir daudz, katram ir vārds, un katrs izskatās atšķirīgi. Ja man mājās būtu vairāk vietas būtu vēl.

    Gleznas, kas runā par vērtībām, grāmatas, ko lasu, kas rosina domāt.

    Galvenais, lai mājās visi jūtas labi. Māju kārtoju, bet neaizraujos. Vienā dienā neberžu visu mājokli. Tas arī nav vajadzīgs. Galvenais, ka māja katru dienu tiek uzturēta kārtībā un tīrībā, izvēdināta, lai ir, kur būt atpūtai, priekam un iedvesmai!

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē