• 10 iemesli, kāpēc tev jādzer bērzu sula!

    Padomi
    Vija Stepiņa-Baikova
    Vija Stepiņa-Baikova
    13. marts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: 5PH/Shutterstock.com
    Bērzu sula kļuvusi populāra tās potenciālo veselības ieguvumu dēļ. Lūk, 10 iemesli, kāpēc bērzu sulas dzeršana var būt laba tavam ķermenim un veselībai.
    1. Hidratācija. Bērzu sula ir dabisks šķidruma avots, pateicoties tās augstajam ūdens saturam. Lai uzturētu ķermeņa funkcijas un vispārējo veselību, ir nepieciešams pietiekami uzņemt šķidrumu.
    2. Uzturvielām bagāta. Bērzu sula satur dažādus vitamīnus, minerālvielas un antioksidantus, tostarp C vitamīnu, kāliju, mangānu un dažādus fitoelementus, kas var veicināt vispārējo veselību un labsajūtu.
    3. Zems kaloriju saturs. Salīdzinot ar daudziem citiem saldinātajiem dzērieniem, bērzu sulā ir salīdzinoši maz kaloriju, tāpēc tā ir veselīgāka alternatīva tiem, kas pieskata uzņemto kaloriju un cukura daudzumu.
    4. Detoksikācija. Bērzu sulai piemīt diurētiskas īpašības, kas var palīdzēt izvadīt toksīnus un sārņus no organisma, veicinot detoksikācijas procesus.
    5. Pretiekaisuma iedarbība. Daži pētījumi liecina, ka bērzu sulai var būt pretiekaisuma īpašības, kas var palīdzēt samazināt iekaisumu organismā un atvieglot simptomus.
    6. Stiprina imūnsistēmu. Bērzu sulā esošie vitamīni un antioksidanti, īpaši C vitamīns, var palīdzēt stiprināt imūnsistēmu un atbalstīt organisma spēju cīnīties pret infekcijām un slimībām.
    7. Ādas veselības veicināšana. Bērzu sula satur antioksidantus, kas var palīdzēt aizsargāt ādu no brīvo radikāļu radītajiem bojājumiem, veicinot veselīgu, mirdzošu ādu.
    8. Veicina gremošanu. Bērzu sula satur prebiotikas, kas var palīdzēt atbalstīt labvēlīgo baktēriju augšanu zarnās, veicinot gremošanas veselību un regularitāti.
    9. Sārmainas īpašības. Bērzu sulai ir sārmaina iedarbība uz organismu, kas var palīdzēt līdzsvarot pH līmeni un samazināt skābumu, potenciāli uzlabojot vispārējo veselību un novēršot ar skābi saistītus apstākļus.
    10. Dabisks enerģijas stimulētājs. Bērzu sula satur dabiskos cukurus, elektrolītus un vitamīnus, kas var palīdzēt veicināt enerģijas pieplūdumu, turklāt maigi, bez straujas nevēlamas organisma stimulēšanas, kā to dara kafija, enerģijas dzērieni u. tml.

    Lai gan bērzu sula piedāvā daudzus potenciālus ieguvumus veselībai, ir svarīgi to lietot kā daļu no sabalansēta uztura un dzīvesveida, lai iegūtu optimālus rezultātus. Ja ir vēlme dzert sulu lielākos daudzumos, piemēram, kā sulu kūri, ieteicams konsultēties ar ģimenes ārstu, īpaši, ja ir kādi veselības traucējumi, piemēram, nieru kaite.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē