Abonē SANTA+ un saņem astrologa prognozi savam nākamajam gadam!
ABONĒT!
  • Ziedkāpostu un puravu zupa ar bekonu

    Zupas
    Daina Lapiņa
    8. marts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Ziedkāpostu un puravu zupa **ar bekonu**
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Ziedkāpostu un puravu zupa **ar bekonu**
    Vienkārša, taču bagātīga krēmzupa ar patīkamu bekona kraukšķīti, kas šai zupai būs kā punkts uz i. Šo recepti noteikti gribēsies saglabāt, jo tā ir ļoti vienkārša, taču rezultāts ir tik elegants, ka varētu padomāt – pie katla pavadītas stundas.
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Vidējas
    Sagatavošanās
    15m
    Pagatavošana
    20m
    Kopējais laiks
    35m

     

     

    • Katliņā uzkarsētā eļļā apmaisot, lēni sautējot, cep plānās ripiņās sagrieztu purava balto daļu, apmēram 5 minūtes.
    • Iemaisa sakapātus ķiplokus, pasautē 1 minūti. Liek klāt gabaliņos sagrieztus nomizotus kartupeļus, ziedkopās sadalītu ziedkāpostu, pārlej buljonu un 1 glāzi ūdens.
    • Uzvāra, samazina karstumu un lēni vāra 15–20 minūtes visus dārzeņus mīkstus.
    • Pa to laiku pannā nelielā eļļas daudzumā apgrozot cep bekona šķēlītes brūnas un kraukšķīgas. Izceptas liek uz papīra dvieļa.
    • Izvārītu zupu sablendē krēmīgu, pēc garšas iemaisa sāli. Liek uz uguns, uzkarsē, iemaisa un izkausē 2/3 sarīvēta siera.
    • Zupu lej porciju traukos, pārber pārējo sieru, pārkaisa piparus, virsū liek ceptās bekona šķēlītes.

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē