• Vēja kūku un citrusu triffle

    Deserti
    Sandija Šēnberga
    16. decembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    **Vēja kūku un citrusu triffle**
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    **Vēja kūku un citrusu triffle**
    Angļu triffle pirmo reizi pieminēta 16. gadsimtā. Tas ir tradicionāls britu saldais, kas sastāv no vārītā krēma, biskvīta, putukrējuma un augļiem visdažādākajās kombinācijās un variācijās.
    Sarežģītība
    Vidēja
    Izmaksas
    Vidējas
    • Vēja kūkas sanāks apmēram 13 gab., kūku daudzums atkarīgs no trauka apakšējā diametra (mums bija 18 cm)). Vēja kūkām sviestu ar 125 ml ūdens un šķipsniņu sāls uzvāra, noņem no uguns un, ātri maisot, pievieno miltus. Liek īsu brīdi karsēties un maisa, kamēr mīkla saveļas bumbā.
    • Piecas minūtes padzesē, tad pa vienai iemaisa olas. Ar tējkaroti uz cepampapīra liek mīklas piciņas un cep 180 grādos 40 minūtes.
    • Vārītajam krēmam uzkarsē pienu. Olas, cukuru, miltus un vaniļu kārtīgi samaisa un pamazām pievieno uzkarsēto pienu. Uz mazas uguns, nepārtraukti maisot, karsē, kamēr sabiezē. Ja tomēr sanāk kunkuļains, atdzisušu var sablendēt – krēms kļūs vijīgs un viendabīgs. Atdzisušam pēc garšas pievieno liķieri. Krēmu pilda vēja kūkās. Iztērēsies apmēram puse krēma.
    • Atlikušo krēmu samaisa ar saputotu saldo krējumu, kam pievienots izkausēts un uzbriedināts želatīns.
    • Citronu krēmam citrona sulu, sviestu un cukuru uzkarsē, noņem no plīts un ātri iemaisa olu, liek atpakaļ karsēties un pavāra kādu minūti, visu laiku maisot. Atdzesē un samaisa ar saputotu saldo krējumu, kam pievienots izkausēts un uzbriedināts želatīns.
    • Apelsīnu un citronu sagriež plānās šķēlītēs, liek katru savā katliņā kopā ar 100 g cukura, ½ glāzes ūdens un lēnām vāra apmēram 20 minūtes, tad šķēlītes izņem no sīrupa.
    • Apelsīnu šķēlītes sagriež mazākos gabaliņos un iemaisa vārītā krēma un putukrējuma krēmā.
    • Atlikušos sīrupus sajauc un atšķaida ar ūdeni tā, lai sanāk ½ l citronu limonādes (ja liekas, ka ir pa vāju, pievieno citrona sulu un cukuru).
    • Pievieno 5 plāksnītes uzbriedināta un izkausēta želatīna, lej traukā (apmēram 15 × 15 cm) un atstāj sastingt, vislabāk pa nakti ledusskapī.
    • Mandarīnus noloba un katru daiviņu atbrīvo no plēves. Kārto traukā.
    • Apakšā liek pildītās vēja kūkas, virsū – vārīto krēmu ar putukrējumu un apelsīnu
    • gabaliņiem.
    • Želeju sagriež kantainos gabalos un liek pāri krēmam, tad pārklāj ar 2/3 citronu putukrējuma krēma, pārliek ar mandarīnu daiviņām un atlikušo krēmu.
    • Dekorē ar karamelizētajām citrona šķēlītēm.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē