• Tomātos sautēta zivtiņa Vidusjūras gaumē

    Pamatēdieni
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    14. jūnijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Tomātos sautēta zivs
    Foto: Ieva Andersone
    Tomātos sautēta zivs
    Recepte no aromātiskās un vieglās Vidusjūras virtuves. Šajā ēdienā krāsainās un aromātiskās garšvielas tiek pievienotas tējkarotēm, tad sajauktas ar olīveļļu, piešķirot baltajai zivij fantastisku krāsu un garšu. Gatavošanas metode – liek katlā visu kārtām, pasautē, un gatavs! Brīnišķīgs un viegls pusdienu vai vakariņu ēdiens.
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Vidējas
    Kopējais laiks
    30m

     

    1. Pētersīļus sakapā, tomātus sagriež plānās daiviņās, ķiploku nomizo, zivs fileju sagriež lielos porciju gabalos.

    2. Čuguna katlā vai biezā dziļā pannā vienmērīgi izkaisa sakapātos pētersīļus, pāri tiem izspiež ķiploku, vienmērīgā kārtā pārliek tomātus un virs tiem izkārto zivs gabalus.

    3. Mērglāzē lej 50 ml olīveļļas, pievieno visas garšvielas, buljonu un samaisa. Garšvielu maisījumu vienmērīgi pārlej pāri zivij.

    4. Gar katla malu pievieno ūdeni tikai tik daudz, lai tas sniedzas līdz zivs apakšai. Zivij nav jābūt ūdenī. Ja platāka panna, pietiks jau ar garšvielu maisījumu un ūdens nebūs jāpievieno.

    5. Pārkaisa sāli, strauji uzvāra, tad samazina liesmu uz vidēji mazu, uzliek vāku un sautē apmēram 15 minūtes, līdz zivs ir gatava.

    6. Ar lielu karoti vai lāpstiņu liek zivi dziļā šķīvī un pārliek ar dārzeņiem un šķidrumu. Ēd kā zupu.

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē