• Šobrīd

    weather img

    Rīga +19°C Skaidrs, R/ZR vējš, 2.06 m/s

    Tomātu zupa ar oregano un ceptu balto zivi

    Viegli pagatavot
    Ilze Klapere
    22. maijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Tomātu zupa ar oregano un ceptu balto zivi
    Foto: Ieva Andersone
    Tomātu zupa ar oregano un ceptu balto zivi
    Zupa ar vilkzivi – taču var izmantot arī citas baltās zivs fileju vai steikus. Šo ēdienu var dēvēt arī par zivs gulašu, jo zupa ir bieza un tumīga, un arī vilkzivs ir tāda pati. Tuvojoties vasarai, der paturēt prātā, ka vilkzivs steiki ir ļoti labi piemēroti arī cepšanai uz grila, bet šoreiz to darīsim parastā pannā.
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Vidējas
    Kopējais laiks
    30m
    • Vilkzivs steiku liek pannā sakarsētā eļļā un apcep no abām pusēm zeltaini brūnu. Noliek maliņā.
    • Katlā ielej mazliet eļļas un apcep sīki sagrieztu sīpolu, pēc brītiņa pievieno arī sīki sakapātas ķiploka daiviņas.
    • Maisot apcep, līdz sīpoli sāk kļūt caurspīdīgi, tad pieliek tomātu pastu, šķipsnu oregano, samaisa un pievieno arī konservētos tomātus ar visu sulu (ja gribas viendabīgu zupu, var iepriekš tomātus sablendēt).
    • Pielej karstu dārzeņu buljonu, samaisa, uzvāra un uz nelielas uguns vāra 10 minūtes.
    • Pieber sāli un cukuru pēc garšas, kā arī svaigi maltus melnos piparus, un iemaisa saldo krējumu.
    • Pasniedzot zupā iepeldina apceptos vilkzivs gabaliņus, pirms tam atbrīvojot tos no asakām.

     

    PADOMS

    Nevajag baidīties no cukura pievienošanas zupai – tas palīdzēs neitralizēt tomātu skābumu.

     

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Privātā Dzīve

    Vairāk

    Ieva

    Vairāk

    Mans Mazais

    Vairāk

    Māja un Dārzs

    Vairāk

    Auto

    Vairāk

    Astes

    Vairāk

    Klubs

    Vairāk

    Santa+