• Slavenā ķīniešu olu zupa

    Zupas
    Dagnija Zīverte
    Dagnija Zīverte
    19. maijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Ķīniešu olu zupa
    Foto: Ieva Andersone
    Ķīniešu olu zupa
    Tūkstošiem gadu sena, šī zupa ir viena no vienkāršākajām un populārākajām zupām Ķīnas virtuvē. Pagatavojama 10 minūtēs, viegla, bet vienlaikus sātīga un pikanta, šī zupa ir labākās zāles kā saaukstēšanās reizēs, tā arī grūtos paģiru rītos. Šai zupai ir neskaitāmi daudz variāciju – to var pagatavot ar vistas vai cūkas gaļu, tofu, dažādiem dārzeņiem un tā tālāk. Taču vienojošais elements ir sakulta ola, ko zupā sīkā tērcītē pievieno pašā gatavošanas izskaņā. Tā zupu pārvērš tumīgā, sātīgā brīnumā.
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Kopējais laiks
    15m
    • Vistas gaļu sajauc ar šķipsnu sāls, soju un 1 ēdamkaroti kukurūzas cietes, atstāj ievilkties apmēram 20 minūtes.
    • Katliņā uz vidējas liesmas gaļu maisot apcep brūnu.
    • Pievieno buljonu, ingveru un ķiploku.
    • Atsevišķā trauciņā sajauc 2 ēdamkarotes ūdens, atlikušo kukurūzas cieti, kurkumu un piparus.
    • Iejauc zupā un turpina vārīt.
    • Sakuļ olas un, zupai turpinot vārīties, lēnā strūkliņā pievieno.
    • Pievieno kukurūzu, lociņus un rīsu etiķi. Bauda nekavējoties.

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē