• Sāļās karameles, zemesriekstu un šokolādes triffle

    Deserti
    Sandija Šēnberga
    17. novembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Sāļās karameles, zemesriekstu un šokolādes triffle
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Sāļās karameles, zemesriekstu un šokolādes triffle
    Karalisks deserts, ko celt galdā svētku sezonā. Karamele, zemesrieksti un šokolāde ir perfekta kombinācija, ar ko palutināt garšas kārpiņas.
    Sarežģītība
    Vidēja
    Izmaksas
    Vidējas
    • Karamelei 125 ml ūdens karsē kopā ar cukuru, kamēr cukurs izkūst un sāk kļūt zeltains.
    • Noņem no uguns un pievieno saldo krējumu (katliņam jābūt pietiekami augstam, jo pirmajā mirklī ļoti burbuļos un pacelsies).
    • Pievieno zemesriekstus, atdzesē un liek traukā.
    • Šokolādes kārtai uzkarsē pienu un 150 ml saldā krējuma.
    • Šokolādi sablendē, pārlej uzkarsēto krējumu un blendē 30 sekundes, pievieno olu un vaniļu.
    • Liek traukā virs karameles un atstāj pa nakti ledusskapī.
    • Pralinē cukuru izkausē un sabrūnina, pārlej zemesriekstiem un atdzesē. Sablendē.
    • Saputo saldo krējumu ar cukuru (neputo pārāk cietu, lai paliek vijīgs), pievieno izkausētu,
    • uzbriedinātu želatīnu, pagaida, lai sāk sastingt, liek uz šokolādes kārtas un pārkaisa ar pralinē.

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē