• Vegānisks brūnītis ar sāļās karameles mērci

    Deserti
    Daina Lapiņa
    12. februāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Vegānisks brūnītis **ar sāļās karameles mērci**
    Foto: No izdevniecības Žurnāls Santa arhīva
    Vegānisks brūnītis **ar sāļās karameles mērci**
    Sulīgs un nepārspējami garšīgs un bagātīgs braunijs bez olām un citiem dzīvnieku izcelsmes produktiem. Izmēģini un pārliecinies – garšas ziņā šie ne ar ko neatpaliek no parastajiem!
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Kopējais laiks
    1st
    1 vērtējums
    5/5

     

    • Bļodā sajauc miltus ar kakao pulveri, cepamo pulveri un sāli.
    • Šokolādi traukā virs karsta ūdens izkausē, iemaisa un izšķīdina cukuru (ja iespējams, zeltaino), pievieno eļļu, vaniļas ekstraktu vai vaniļas cukuru, iemaisa pienu un biezenī sablendētu vārītu bieti.
    • Maisījumu pievieno miltiem ar kakao, samaisa viendabīgā masā.
    • Pilda ar cepampapīru izklātā cepamveidnē pāris centimetru biezā kārtā, nolīdzina, liek krāsnī, 160 grādu temperatūrā cep 35–40 minūtes.
    • Jācenšas nepārcept, lai brūnītis nekļūst sauss, lai tas veidnes vidū ir tik tikko savilcies.
    • Padzesētu vai pilnībā atdzesētu griež gabalos, pasniedz, pārlaistītu ar sāļās karameles mērci, pārkaisītu ar kaltētām un žāvētām dzērvenēm, pistācijām, kaltētiem rožu pumpuriem un lapiņām vai ko citu pēc patikas.
    • Lai pagatavotu vegānisku sāļās karameles mērci, katliņā nelielā karstumā apmaisot vāra 1 glāzi kļavu sīrupa ar pusglāzi kokosriekstu piena un apmēram pustējkaroti sāls, līdz nedaudz sabiezē, – 15–20 minūtes.

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē