• Šobrīd

    weather img

    Rīga +7°C

    Pīle ar kabaču spageti un konjaka mērci

    Sarežģītie
    15. marts, 2018
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Apelsīnu sulā marinēta pīles fileja ar kabaču spageti un konjaka mērci recepte
    Apelsīnu sulā marinēta pīles fileja ar kabaču spageti un konjaka mērci recepte
    Apelsīnu sulā marinēta pīles fileja ar kabaču spageti un biezeni, čili polentu un konjaka un sarkanvīna mērci.
    Sarežģītība
    Augsta
    Personas
    4
    Izmaksas
    Augstas

    Pīles marinēšana

     

    Pīli sadala. Filejai ar asu nazi iegriež ādu un iemarinē, tajā labi iemasējot apelsīna sulu, timiānu, sāli, piparus un olīveļļu.

     

    Pīles buljons

     

    Nomizo sīpolu, burkānu, ķiploku, čili un rupji sagriež, tad tos apcep uzkarsētā katlā.

    Dārzeņiem pievieno pīles kaulus un atlikušo gaļu, apcep, pievieno aukstu ūdeni, lauru lapas un garšvielas un vāra uz vidējas uguns.

     

    Kabaču biezenis

     

    Vienam kabacim izņem sēklas un sagriež rupjos gabalos. Uzkarsētā eļļā viegli apcep, pievieno mazliet ūdens, sāls un sautē, kamēr mīksts. Kabaci sablendē, izlaiž caur sietu un uzglabā siltu.

     

    Kabaču spageti

     

    Otru kabaci sagriež kā spageti makaronus, apber ar sāli un ļauj mazliet atsuloties.

    Pētersīļu lapiņas liek blenderī (kātus pievieno buljonam), pievieno citrona un apelsīna mizu un sulu, sāli, piparus. Blendējot lēnām pielej augu eļļu.

    Spageti samaisa ar sablendēto mērci.

     

    Polenta

     

    Atsevišķā katlā nokāš daļu buljona, uzvāra. Nepārtraukti maisot pieber polentu, pievieno smalki sakapātu čili.

    Gatavu polentu liek formā, atdzesē, sagriež gabalos un apcep uzkarsētā eļļā. Uzglabā siltu.

     

    Konjaka mērce

     

    Mazā katlā nokāš 200 g buljona, to reducē uz pusi, pievieno konjaku un atkal reducē, tad pievieno sarkanvīnu, cukuru, sāli un piparus. Vāra, kamēr mērce sabiezē, uzglabā siltu.

     

    Pasniegšana

     

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Aukstā pannā liek pīles fileju ar ādu uz leju, cep, kamēr tā kļūst zeltaina.

    Apgriež fileju otrādi un cep 9–13 minūtes.

    Fileju dažas minūtes atpūtina un griež porciju gabalos, pasniedz ar pārējām piedevām.

     

    Veselība - Parūpējies par savu sirdi!

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Privātā Dzīve

    Vairāk

    Ieva

    Vairāk

    Mans Mazais

    Vairāk

    Māja un Dārzs

    Vairāk

    AutoBild.lv

    Vairāk

    Astes

    Vairāk

    Klubs

    Vairāk

    Santa+