• Šobrīd

    weather img

    Rīga +28°C Daļēji apmācies, DA vējš, 2.57 m/s

    UZVARI CĪŅĀ AR BLAUGZNĀM

    Pildīta sviestmaize

    Maize
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    20. maijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Pildīta sviestmaize
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Pildīta sviestmaize
    Viegli pagatavojama, sātīga, krāsaina maizīte, ko ērti paņemt līdzi piknikā vai pārgājienā un dalīt ar ģimeni vai draugiem.
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Kopējais laiks
    30m
    • Maizes klaipam nogriež virsiņu un no abām daļām izņem visu mīkstumu, atstājot tikai 6–7 mm biezu garozu.
    • Visu iekšpusi nozied ar sviestu, virsū klāj sinepju kārtiņu, tāpat nozied arī virsiņu.
    • Klaipa dibenu vairākās kārtās izklāj ar salami šķēlītēm, tām virsū klāj siera šķēles, tad – kārtu ar spinātu lapiņām, tās pārklāj ar šķiņķa šķēlēm, kam seko šķēlēs sagriezts tomāts.
    • To pārkaisa ar sāli un pipariem, pārklāj ar šķēlēs sagrieztu vai saplēstu mocarellu.
    • Visu pārklāj ar salātlapiņām, pārslaka balzametiķi, pārkaisa sāli, piparus, piespiežot uzliek nogriezto virsiņu.
    • Atkarībā no maizes lieluma un vēlmēm, produktus klāj biezās kārtās, lai viss klaips būtu cieši piepildīts.
    • Lai viss labāk sasietos kopā, klaipu cieši ietin pārtikas plēvē un uz dažām stundām liek ledusskapī, tāpēc lielo kopējo sviestmaizi ērti sagatavot jau iepriekšējā vakarā.
    • Iztītu to sagriež vēlamā lieluma porciju gabalos.

     

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Privātā Dzīve

    Vairāk

    Ieva

    Vairāk

    Mans Mazais

    Vairāk

    Māja un Dārzs

    Vairāk

    Auto

    Vairāk

    Astes

    Vairāk

    Klubs

    Vairāk

    Santa+