Abonē SANTA+ un saņem astrologa prognozi savam nākamajam gadam!
ABONĒT!
  • Neapoles Ziemassvētku gardums — Struffoli

    Tiekamies pie viena galda
    Dagnija Zīverte
    Dagnija Zīverte
    19. decembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Šis Neapoles gardums tiek gatavots neskaitāmās ģimenēs visā Itālijā. Bet tikai vienu reizi gadā – Ziemassvētkos. Rīgā dzīvojošais Rafaēle Gaglio atminas, ka bērnībā bieži tincinājis savu mammu: nu kāpēc šito gardumu nevar gatavot arī citās gada dienā? «Tāpēc, ka tā nedara!» mamma vienmēr atbildējusi vienu un to pašu. Un tieši tāpat domā arī daudzas citas itāļu mammas. Katram ēdienam ir sava vieta un savs laiks, un šiem saldajiem bumbuļiem tas ir Ziemassvētku vakara mielasts. 

    Nepieciešams:

    2 olas un viens olas dzeltenums

    250 g miltu

    50 g cukura

    35 g sviesta

    Neitrālas garšas eļļa cepšanai

    300 ml šķidra medus

    Pagatavošana:

    Miltus un cukuru sajauc kopā ar sviestu un samīca drumslainu masu. Pa vienai pievieno olas un samīca mīklu. Ja mīkla ir pārāk lipīga, pievieno vairāk miltu. Saveļ pikā, apklāj un atstāj vēsumā vismaz stundu. Atpūtinātu mīklu rullē branga īkšķa resnuma desiņās, ko savukārt sagriež vienādos apmēram centimetra platuma gabaliņos un saveļ bumbiņās. Tās pa kārtām virs mazas liesmas vāra sakarsētā eļļā – pāris minūtes, līdz smuki sabrūnējušas. Ar putu karoti izzvejo no eļļas un liek uz papīra dvieļiem. Gatavās bumbiņas apviļā medū un krauj kārdinošā saldā kaudzītē. Nereti kaudzītes veido kā torni vai arī kā vainagu.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē