• Mežģīņu pankūkas

    Deserti
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    22. novembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Mežģīņu pankūkas
    Foto: Andrejs Nikiforovs
    Mežģīņu pankūkas
    Šīs krāšņās, eksotiskās pankūkas ir vieglāk pagatavot, kā izskatās! Lieliska ideja skaistām brīvdienu brokastīm.
    Sarežģītība
    Vidēja
    Izmaksas
    Lēti
    Kopējais laiks
    25m
    • Olas sakuļ ar sāli un cukuru, pievieno kokospienu, piesijā un iemaisa miltus.
    • Mīklu labi sakuļ gludu, viendabīgu, bez kunkuļiem.
    • Pa daļām lej klāt un iemaisa ūdeni, tad eļļu. Mīklai jābūt šķidrai, saldā krējuma konsistencē.
    • Pannu uzkarsē vidēji karstu, var viegli ietaukot.
    • Mīklu tievā strūkliņā veikli tecina pannā šurpu turpu, veidojot caurumainu zīmējumu, it kā mežģīņu rakstu. Pankūku apcep no vienas puses, ar platu lāpstiņu apmet uz otru pusi, arī to viegli apcep, tad no pannas noņem un tūlīt saveļ rullītī. Tāpat gatavo visas pārējās pankūkas.
    • Pasniedzot pārlej ar kādu sīrupu, medu vai ievārījumu.
    • Lai vieglāk būtu veidot pankūku mežģīņu zīmējumu, mīklu lej tīrā plastmasas ūdens vai kāda cita šķidruma pudelē, tās korķītī izdur 3–4 mazus caurumiņus, caur kuriem mīklu tecina pannā.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē