• Šobrīd

    weather img

    Rīga +2°C Mākoņains, R/ZR vējš, 3.6 m/s

    Maltās gaļas pīrāgs ar kartupeļu biezeņa cepurīti jeb Shepherd’s pie

    Kartupeļi
    Daina Lapiņa
    20. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    **Shepherd’s pie**
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    **Shepherd’s pie**
    Ātrā un vienkāršā ganu pīrāga recepte ar jau gatavu kartupeļu biezeni. To var pagatavot pēc paša gaumes un ieskatiem – visvienkāršākā recetpte – kilogram mīksti izvārītu un ar pāris karotēm sviesta sastampātu kartupeļu. Arī malto gaļu var izvēlēties pēc saviem ieskatiem – vislabāk būs jauktā, taču derēs arī tikai liellopa, cūkas vai par tītara vai vistas gaļa.
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Kopējais laiks
    1st
    • Dziļā pannā uzkarsētā eļļā apmaisot apcep sasmalcinātu sīpolu un mazos kubiņos sagrieztu burkānu.
    • Liek klāt sadrupinātu malto gaļu un sakapātas ķiploka daiviņas, apmaisot cep, līdz gaļa ir kļuvusi pelēka un sāk brūnēt.
    • Pievieno tomātu pastu, iemaisa un pārlej buljonu, pieber sāli un piparus, pieliek laurlapu un rozmarīnu, reizēm apmaisot, īsu brīdi vāra, līdz šķidrums daļēji novārās un maisījums sabiezē.
    • Tajā iemaisa saldētos zirnīšus un sasmalcinātus pētersīļus, liek cepamveidnē.
    • kartupeļu biezeni uzklāj biezajai gaļas mērcei, nenolīdzinot gludu. Papildus to ar dakšiņu var saskrāpēt.
    • Krāsnī 200 grādu temperatūrā cep, līdz virsiņa sāk apbrūnēt un gar veidnes malām mērce burbuļo, aptuveni 25 minūtes

     

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Privātā Dzīve

    Vairāk

    Ieva

    Vairāk

    Mans Mazais

    Vairāk

    Māja un Dārzs

    Vairāk

    Auto

    Vairāk

    Astes

    Vairāk

    Klubs

    Vairāk

    Santa+