• Haluškas – tradicionālas ukraiņu klimpas

    Pamatēdieni
    Daina Lapiņa
    8. februāris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Haluškas
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Haluškas
    Ēdiens, kas izmaksās dažus eiro, bet garšos par miljonu! Vienkāršas un ātri pagatavojamas vakariņas no ukraiņu virtuves krājumiem.
    Sarežģītība
    Vidēja
    Izmaksas
    Lēti
    Kopējais laiks
    30m
    • Izsijātus miltus ar šķipsniņu sāls sajauc lielā bļodā.
    • Miltu vidū izveido bedrīti, tajā iesit olu, pievieno kausētu sviestu un siltu ūdeni.
    • Ar dakšu vai karoti sajauc, tad ar rokām samīca, pēc vajadzības pievienojot vairāk miltu vai ūdens, līdz izveidojas vidēji mīksta, gluda mīkla.
    • To sadala daļās un katru izrullē garā, tievā desiņā.
    • Desiņas sadala nelielos gabaliņos, pa daļām liek uzvārītā viegli sāļā ūdenī, līdz uzpeld.
    • Vēl mirkli vāra, tad ar putu karoti izņem.
    • Sēnes sagriež gabaliņos, lielā pannā sakarsētā sviestā apmaisot apcep gaiši brūnas.
    • Liek klāt sasmalcinātu sīpolu un gabaliņos sagrieztu bekonu, arī tos apmaisot cep dažas minūtes.
    • Pēc garšas pieber sāli un piparus.
    • Pievieno un iemaisa vārītās klimpas, cep, līdz tās sāk apbrūnēt.
    • Pasniedzot pārkaisa ar sagrieztiem lociņiem un dillēm.

     

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē