• Gaisīgais olu krēms

    Deserti
    Daina Lapiņa
    25. februāris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Olu krēms
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Olu krēms
    Maigs un viegli pagatavojams deserts, ko var izmantot arī kā pildījumu kūkām vai glazūru kēksiņiem.
    Sarežģītība
    Vidēja
    Izmaksas
    Lēti
    Sagatavošanās
    30m
    Pagatavošana
    30m
    Kopējais laiks
    1st

     

    • Katliņā ar biezu dibenu līdz vārīšanai karsē pienu ar saldo krējumu.
    • Bļodā sakuļ olu dzeltenumus ar cukuru un miltiem, maisot lēni lej klāt uzkarsēto pienu.
    • Maisījumu pārlej atpakaļ katliņā, mazā karstumā uz uguns vai, vēl labāk, ūdens peldē, nepārtraukti maisot, karsē, līdz krēms viegli sabiezē, iemaisa vaniļas ekstraktu.
    • Padzesētu liek glāzēs vai nelielos deserta trauciņos, papildina ar ogām un zaļumiem.
    • Krēmu kā papildinājumu var pārliet pudiņiem, pīrāgiem, kūkām.

     

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē