Abonē SANTA+ un saņem astrologa prognozi savam nākamajam gadam!
ABONĒT!
  • Gaisīga un pavasarīga! Zemeņu mandeļu kūka

    Deserti
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    22. aprīlis, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Zemeņu mandeļu kūka
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Zemeņu mandeļu kūka
    Kamēr gaidām vietējās zemenes, liekam lietā ievestās, kas šobrīd jau ir saldas un sulīgas! Maiga un bagātīga kūka, kuras recepte ir gana viegla, lai izdotos bez aizķeršanās.
    Sarežģītība
    Vidēja
    Izmaksas
    Vidējas
    • Katliņā uzkarsē 150 g saldā krējuma (neuzvāra), pievieno sakapātu balto šokolādi, maisot to karstajā krējumā izkausē. Atdzesē, uz pāris stundām noliek aukstumā.
    • 22–23 cm lielas kūkas formas dibenu izklāj ar cepampapīru, to un formas malu viegli iesmērē ar sviestu.
    • Olu baltumus atdala no dzeltenumiem, saputo, pa daļām berot klāt un pieputojot cukuru. Tad pa vienam iemaisa olu dzeltenumus.
    • Miltus, mandeļu miltus, cieti un cepamo pulveri sajauc, iesijā un uzmanīgi iemaisa, mīklu nekuļot. Liek sagatavotajā formā, nolīdzina, krāsnī 175 grādu temperatūrā cep 30 minūtes.
    • Atdzesētu pārgriež horizontāli 2 nevienādās daļās, virsējo daļu griežot biezāku. Apakšdaļu pārslaka ar 2 ēdamkarotēm ruma, virsējo daļu ar pirkstiem vai blenderī saberž drumstalās.
    • Ar pirkstiem sadrupina arī 60 g mandeļu skaidiņu, iemaisa biskvīta drumstalās. Saputo 150 g krējuma, kopā ar 2–3 ēdamkarotēm ruma iemaisa biskvīta un mandeļu drumstalās.
    • Saputo arī atvēsināto šokolādes krējumu – biezu un krēmīgu, uzmanīgi iemaisa pārējā masā. Plānā kārtiņā ar to pārklāj kūkas apakšdaļu, virsū citu pie citas kārto sagrieztas zemenes.
    • Visu kupolveidīgi pārklāj ar krēmīgo masu. Kūku uz vairākām stundām vai, labāk, uz nakti liek ledusskapī savilkties.
    • Tad saputo pārpalikušos 200 g krējuma ar 1–2 tējkarotēm cukura un vaniļas cukuru. Ja kūku paredzēts ilgāk uzglabāt, putojumam var pievienot krējuma biezinātāju.
    • Putukrējumu biezā kārtā pārklāj kūkai, grezno ar pārgrieztām zemeņu pusītēm visapkārt kūkai, vidusdaļu pārkaisa ar mandeļu skaidiņām.

     

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē