Abonē SANTA+ un saņem astrologa prognozi savam nākamajam gadam!
ABONĒT!
  • Mandeļu trīsstūrīši. Klasika, ko vari mājās pagatavot pats!

    Deserti
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    25. marts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Mandeļu trīsstūrīši
    Foto: No izdevniecības "Žurnāls Santa" arhīva
    Mandeļu trīsstūrīši
    Klasisks našķis, kas garšo visiem. Šī ir gadiem noslīpēta recepte, kas izdosies katram!
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Vidējas
    Sagatavošanās
    1st 10m
    Pagatavošana
    20m
    Kopējais laiks
    1st 30m
    • Mīkstu sviestu rūpīgi saputo ar cukuru, pievieno olu.
    • Sajauc miltus un kartupeļu miltus, kuļot iesijā saputotajā masā, tad pievieno samaltos riekstus.
    • Mīklu ar miltainām rokām plāni izlīdzina pa visu cepampannu, kas izklāta ar cepampapīru, pāri pārklāj pārtikas plēvi un aptuveni uz stundu liek ledusskapī. Var arī mīklu tīt plēvē, likt ledusskapī un tad veltnēt, bet šādi ir vienkāršāk.
    • Pārklājumam katliņā izkausē sviestu, pievieno cukuru, pēc mirkļa – medu, uz mazas uguns mazliet pavāra, līdz viss sakusis viendabīgā masā. Tad pievieno saldo krējumu, noceļ no plīts, iemaisa mandeļu skaidiņas.
    • Mīklu klāj uz cepampapīra, virs tās ar silikona lāpstiņu vienmērīgi izlīdzina vēl silto mandeļu masu.
    • Cep 175 grādos apmēram 20–22 minūtes, līdz virskārta zeltaini brūna.
    • Atdzisušu sagriež četrstūros, katru četrstūri – trīsstūrīšos. Voila! Franču mandeļu cepumi gatavi!

    ! Norādītais mīklas daudzums der 40 × 40 cm pannai. Mīkla uz cepampapīra jāizveltnē plāni, citādi cepumiem trūks smalkuma.

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē