Sīpolu sasmalcina, pārlej 2/3 glāzes ūdens, pievieno visas marinādei paredzētās garšvielas, sāli un cukuru pēc garšas, pielej etiķi un uz lēnas uguns vāra apmēram 5 minūtes – līdz sīpoli kļūst it kā caurspīdīgi. Atdzesē, izņem no marinādes krustnagliņas un laurlapu.
![](https://cdn.santa.lv/media/2024/02/2/xlarge/0514a73525be.jpg)
Bieti sagriež kubiciņos, siļķes fileju – gabaliņos.
![](https://cdn.santa.lv/media/2024/02/2/xlarge/b9e7d0733657.jpg)
Atdzesēto marinādi ar sīpoliem pārlej siļķes gabaliņiem un bietēm. Līdz nākamajai dienai atstāj iemarinēties.
![](https://cdn.santa.lv/media/2024/02/2/xlarge/75528e26f6d7.jpg)
Papriku krāsnī vai uz grila apgrozot apcep mīkstu, nomizo, sagriež strēmelēs. Gurķi sagriež mazos gabaliņos. Izņem no marinādes sīpolus, siļķi un bietes, pievieno paprikas strēmeles.
![](https://cdn.santa.lv/media/2024/02/2/xlarge/7fb47e258da1.jpg)
Pannā uzkarsē eļļu ar tomātu pastu, pielej tik daudz ūdens, lai masa būtu tomātu mērces biezumā. Pēc garšas pievieno sāli, cukuru un etiķi, pārkaisa čili. Atdzesē.
![](https://cdn.santa.lv/media/2024/02/2/xlarge/632747e30323.jpg)
Mērci pārlej marinētajiem produktiem un iecilā tajos. Uz dažām stundām noliek aukstumā, lai ievelkas.
![](https://cdn.santa.lv/media/2024/02/2/xlarge/525a6fa582af.jpg)