• Cepti vistu šķiņķīši gaileņu mērcē

    Pamatēdieni
    Daina Lapiņa
    18. augusts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Cepti vistu šķiņķīši **gaileņu mērcē**
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Cepti vistu šķiņķīši **gaileņu mērcē**
    Viegli pagatavojamas augusta vakariņas – sulīgi vistu šķiņķīši un brīnišķīgās gailenes vienā smukā, sātīgā sacepumā.
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Vidējas
    Sagatavošanās
    20m
    Pagatavošana
    20m
    Kopējais laiks
    40m
    • Vistu šķiņķīšus pārkaisa ar sāli un pipariem, pannā sakarsētā eļļā apgrozot apcep un tad pārceļ cepamveidnē.
    • Pupiņām nogriež galiņus, sālsūdenī izvāra, nokāš un pārgriež uz pusēm vai vairākās daļās.
    • Pannā liek sagrieztas gailenes, pasautē, līdz no tām iztvaiko liekais šķidrums, pievieno sviestu, liek klāt sasmalcinātu timiānu, sīpolu un ķiplokus, sāli un piparus, tad visu apmaisot cep dažas minūtes.
    • Pielej brendiju, iemaisa arī krējumu, pārlej šķiņķīšiem veidnē.
    • Pievieno dažus timiāna zariņus, veidni liek krāsnī un 200 grādu temperatūrā cep, līdz vistu šķiņķīši ir gatavi, – 15–20 minūtes.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē