• Šobrīd

    weather img

    Rīga +2°C Mākoņains, Z vējš, 7.2 m/s

    IZPROT TAVAS SĀPES

    Burkānu rulete ar krēmsiera un brūkleņu pildījumu

    Burkāni
    Daina Lapiņa
    7. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Burkānu rulete ar krēmsiera un brūkleņu pildījumu
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Burkānu rulete ar krēmsiera un brūkleņu pildījumu
    Maiga, sulīga rulete, ko tik patīkami atsvaidzina spirgtās brūklenes. Perfekta garšu kombinācija! Bagātīga rulete, kuras pagatavošana nav nemaz tik sarežģīta, kā varētu šķist!
    Sarežģītība
    Vidēja
    Izmaksas
    Vidējas
    Kopējais laiks
    1st
    1 vērtējums
    5/5

     

    • Olas ar cukuru saputo gaišā, pufīgā, biezā masā, iemaisa vaniļu.
    • Miltus sajauc ar cepamo pulveri, kanēli, sāli, iemaisa putotajās olās.
    • Beigās mīklai pievieno un lēni iemaisa sīkās skaidiņās rīvētus burkānus.
    • Mīklu klāj lielajā cepeškrāsns pannā (apmēram 35 × 40 cm), kas izklāta ar cepampapīru, nolīdzina, 180 grādu temperatūrā cep 10–12 minūtes, gatavību pārbaudot ar irbulīti. Izceptu karstu izgāž uz izklāta dvieļa, kas pārkaisīts ar pūdercukuru.
    • Uzmanīgi noņem cepampapīru, izcepto biskvītu vēl siltu ar dvieļa palīdzību satin vaļīgā ruletē un atdzesē.
    • Tikmēr gatavo pildījumu. Krēmsieru ar sviestu, cukuru un vaniļu stingri saputo, uzmanīgi, lai neizšķīst, iemaisa brūklenes.
    • Ja tomēr pildījums nav izdevies pietiekami biezs, tam var pievienot 1,5–2 tējkarotes uzbriedināta un karsējot izšķīdināta želatīna.
    • Ar pildījumu pārklāj atritinātu ruleti, no jauna sarullē, liek ledusskapī sastingt.
    • Pirms sagriešanas un pasniegšanas ruleti pārkaisa ar pūdercukuru.

     

     

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Privātā Dzīve

    Vairāk

    Ieva

    Vairāk

    Mans Mazais

    Vairāk

    Māja un Dārzs

    Vairāk

    Auto

    Vairāk

    Astes

    Vairāk

    Klubs

    Vairāk

    Santa+