• Meklēt recepti

    Aktrises Zanes Jančevskas vasarīgās pusdienas. Paaudzēs mantota recepte!

    Viegli pagatavot
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    14. jūnijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Andris Tone
    Šo ēdienu, kuram ir skanīgs nosaukums meiša, var droši dēvēt par Zanes Jančevskas ģimenes kulināro mantojumu. «Meišu atceros jau no bērnības, kad to gatavoja mamma. Savukārt mamma to bija aizguvusi no manas omītes brāļa sievas, kura pēc izcelsmes bija poļu muižniece. Joprojām nav skaidrs, kāpēc to sauc par meišu, bet, lai vai kā, tas nācis mūsu ģimenei līdzi no paaudzes paaudzē un ir ļoti iecienīts mūsmājās.»
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Sagatavošanās
    20m
    Pagatavošana
    10m
    Kopējais laiks
    30m
    7 vērtējumi
    5/5

    Kartupeļus vāra ar mizu, pirms pasniegšanas nomizo (tad tie nav ūdeņaini un labāk garšo kopā ar biezpiena masu). Vidēji smalki sagriež tomātus un gurķus, smalki sagriež sīpolu. Svarīgi, lai sīpoli ēdienā būtu pietiekamā daudzumā – ja to ir par maz, ēdiens nav rosinoši pikants.

    Biezpienu samaisa ar krējumu. Biezpiena masai pievieno iepriekš sagrieztos gurķus, tomātus un sīpolus, visu labi samaisa, pieber sāli. Uz šķīvja liek nomizotos kartupeļus un meišu, dekorēšanai var izmantot dilles, lokus vai citus zaļumus.

    Citas slavenību receptes:

     

    Satura mārketings

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk