• Veselības ministrijas valsts sekretāres amatā apstiprināta Indra Dreika

    Politika
    Santa.lv
    Santa.lv
    20. aprīlis, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Indra Dreika
    Foto: LETA
    Indra Dreika
    Šodien, 20.aprīlī, Ministru kabinets apstiprināja Veselības ministrijas valsts sekretāres amatā Indru Dreiku.

    Indrai Dreikai ir ilggadēja pieredze darbā valsts pārvaldē, zināšanas veselības jomā un pieredze liela kolektīva vadīšanā, kā arī sadarbības, attīstības un iniciatīvas veidošanas prasmes. Indrai Dreikai ir vīzija Veselības ministrijas prioritāšu, kā arī Veselības ministrijas darbības stratēģijas īstenošanā, liela pieredze mērķtiecīgā plaša spektra problēmjautājumu risināšanā, kā arī iestādes iekšējās kontroles sistēmas nodrošināšanā. Indra Dreika kopš 2017.gada 1.novembra vadīja Veselības inspekciju

    Indra Dreika absolvējusi Latvijas Universitātes Juridisko fakultāti, iegūstot diplomu tiesību zinātņu specialitātē. Viņai ir  arī maģistra grāds sabiedrības vadībā un uzņēmējdarbības vadībā.

    Kā zināms, iepriekšējā Veselības ministrijas valsts sekretāre Daina Mūrmane-Umbraško amatu pameta pēc Covid-19 vakcīnu iepirkuma skandāla. Februārī veselības ministrs Daniels Pavļuts ierosināja pārbaudi saistībā ar vairākiem pirmajiem BioNTech/Pfizer vakcīnu pret Covid-19 iepirkumiem, kuros Latvija bija iegādājusies mazāk vakcīnu, nekā bija pieejams.

    Pirmajā iepirkumā, līdz 2020. gada 19. novembrim, Latvija varēja pieteikties līdz 860 000 Pfizer vakcīnu devām, bet faktiski tika pieņemts lēmums par 97 500 iepirkšanu. Nākamajā kārtā, kad tika piedāvātas 430 000 šī ražotāja vakcīnu devas, Latvija pieteicās uz 100 000 devu.

    Dainai Mūrmanei-Umbraško rotācijas ietvaros tika piedāvāts priekšnieka vietnieces amats Veselības inspekcijā, bet viņa no tā atteicās un uzrakstīja atlūgumu.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē