• Stiliste Žanna Dubska: Man svarīgi ir pieskārieni un glāsti

    Labsajūta
    Aiva Alksne
    9. septembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No personiskā arhīva
    Stiliste Žanna Dubska nupat pirmoreiz dzīvē piedalījusies maratonā, noskrienot 10 kilometru distanci, lai pierādītu sev, ka arī līdz šim nesportiska sieviete 62 gadu vecumā var sākt kaut ko darīt savā labā. Lūk, viņas labsajūtas formula.

    Multfilmas un komēdijas

    Man laiku pa laikam ļoti patīk paskatīties vecās, labās multfilmas un komēdijas, kuras man mīļas kopš bērnības un jaunības. Tās joprojām spēj akumulēt manī siltas, jaukas jūtas, uzlabo garastāvokli. Man nav daudz brīva laika, bet, kad ir, bieži vien izvēlos noskatīties nevis kādu jaunu filmu vai seriālu, bet Vinniju Pūku, Mis Mārplu, Puaro, Kaukāza gūstekni un citas sev mīļas filmas, jo zinu – pozitīvas emocijas garantētas.

    Izsmalcināti garšas rituāli

    Ikdienā varu ēst arī kotletes, bet iespēja pamieloties ar kaut ko ļoti garšīgu – tā man ir izcila bauda. Esmu iedibinājusi sev tādu kā garšas emociju rituālu. Piemēram, man ļoti garšo Napoleona kūciņa, ko var nopirkt Cadets de Gascogne, tēja Car čaj, ko draugi atved no Odesas un kas kā divi ziedi atplaukst tējkannā. Man ļoti garšo store, un zinu īpašu recepti, kā to pagatavot. Bet! Ir ļoti svarīgi, lai šajās garšas emocijās varu ar kādu dalīties. Tikai tad manas garšas kārpiņas dejo pa īstam.

    Piena vanna un pieskārieni

    Man svarīgi pieskārieni – glāsti, ūdens pieskārieni, masāža…  

    Ļoti patīk ienirt vēsā ūdenī, vasarā ilgi peldēt, pavārtīties pludmales siltajās smiltīs vai mīkstā zālītē, izbaudīt tikko uzklātu, smaržīgu, kraukšķošu lina gultas veļu, izbaudīt sāls un piena vannu.

    Recepte ir šāda: rupjo sāli sajaucu ar saldo krējumu, paberžu sevi, tad atlikušo daudzumu pievienoju ne pārāk karstam vannas ūdenim un brītiņu paguļu tajā. Pēc tam ietinos siltā vannas dvielī, uzlieku uz sejas mitrinošu masku un pati sev saku: Žanniņ, cik tu esi laba, kā tu par sevi parūpējies…

    Krāsas un plāksteris, kas silda

    Es neļauju sev salt un drebināties. Mums katrai ir jāatrod savas krāsas, kas silda, un jāiegādājas kaut kas, kas tuvu miesai vai acīm, šajās krāsās – veļa vai naktskrekliņš, kaut vai telefona vāciņš. Ja man tomēr kļūst vēsi, tas nozīmē, ka enerģijas stabiņš nokrities, un tad uz abiem maniem sasalīgajiem punktiem uz muguras (viens ir pie kakla pamatnes, otrs virs jostasvietas) jāuzlīmē sildošs plāksteris.

    Un jau pēc brīža pārņem sajūta, it kā kāds mani apskauj no mugurpuses un sasilda.

    Aromātiskās eļļas

    Esmu iegādājusies Dorena ēterisko eļļu komplektu – katru reizi varu izvēlēties eļļu atbilstoši savām sajūtām. Pateicoties difuzoram, smarža izplūst arī pa visu māju. Patiesībā aromāts ir tik vienkāršs, bet ļoti efektīvs veids, kā uzlabot sev emocionālo noskaņojumu!

    Spēka vietas

    Man ir savas spēka vietas, kurās varu pasmelties enerģiju, gluži vai iesūkt to sevī. Enerģētiski piesātināta vieta ir Melnezers Ķemeros, dabas takas gar Amatu. Ja nav laika nekur tālu braukt, tāda vieta man ir arī Rīgā – Ķīšezera krastā Mežaparkā. Savukārt vējainā dienā spēku gūstu uz Mangaļsalas mola.

    Skriešana

    Regulāri skrienu nu jau trīs mēnešus. Vienkārši sapratu, ka kaut kas veselības labā ir jādara, un skriešana tam ir ļoti noderīga, jo skriet varu, kad vēlos un kur vēlos. Pagaidām gan arvien sevi piespiežu to darīt un ar nepacietību gaidu to brīdi, kad skriešana būs izveidojusies par labu un patīkamu ieradumu.

    Mani sekotāji Instagram

    Dzīvoju viena, meita dzīvo atsevišķi, man nav mazbērnu. Taču šo sajūtu, ka ap mani ir cilvēki, dod mani sekotāji Instagram kontā. Tas ir brīnišķīgi, ka esmu vajadzīga cilvēkiem tāda, kāda esmu, un tik daudzas sievietes varu iedvesmot.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē