• Jaunākās tendences skropstu modē

    Skaistumkopšana
    Ieva
    Ieva
    Elva Karičkina
    11. oktobris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock un no publicitātes materiāliem
    Skropstām mode šobrīd pievērš īpašu uzmanību – tās tiek sevišķi izceltas un akcentētas, un skaistuma industrija piedāvā arvien jaunus risinājumus, lai mēs varētu plivināt skropstas kā izteiksmīgus vēdeklīšus. Lūk, jaunākās tendences sievišķīgi valdzinošam skatienam.

    Dabisks jaunavīgums

    Viena no skropstu modes aktualitātēm – pēc iespējas dabiskāks izskats. Ja daba nav apveltījusi ar izteiksmīgām skropstām, tad jādodas uz skaistumkopšanas veikalu vai aptieku, lai iegādātos kādu no daudzajiem serumiem vai citiem līdzekļiem, kas baro skropstas un veicina to augšanu. To sastāvā visbiežāk ir dabiskās eļļas, piemēram, rīcineļļa vai vīnogu sēklu eļļa, kas apgādā matiņus ar augšanai nepieciešamajām vielām un skropstas padara veselīgākas, garākas, gludākas un stiprākas.

    Līdzās līdzekļiem ar diezgan vienkāršu sastāvu un demokrātisku cenu var atrast arī ekskluzīvus serumus, kas satur A, B, E grupas vitamīnus, biotīnu, lipīdu un peptīdu kompleksu, pantenolu un nātrija hialuronātu, arī cistīnu un arginīnu.

    Taču par visefektīvākajiem komponentiem skropstu augšanas veicināšanai šobrīd tiek uzskatītas divas ķīmiski sintezētas vielas – prostamīdi bimatoprosts un latanoprosts, kas visu laiku uztur skropstas to aktīvajā augšanas fāzē.

    Jo dārgāks ir skropstu kopšanas līdzeklis, jo tas koncentrētāks un jo ātrāk redzams rezultāts.

    Piemēram, ir serumi, kuri maksā vairāk nekā simt eiro. Vai vērts tērēt tik daudz naudas? Tās, kuras lietojušas šos serumus, apgalvo, ka efekts esot, un jau pēc divu nedēļu lietošanas ir pamanāms rezultāts – skropstas kļuvušas tumšākas un biezākas. Intensīvas iedarbības serumi jāpasūta interneta vietnēs, piemēram, AliExpress. Taču jāņem vērā, ka šie serumi var izraisīt alerģiju, un par to liecinās apsārtusi augšējā plakstiņa skropstu līnija.

    Lielāko daļu serumu, kas baro skropstas un veicina to augšanu, katru vakaru pirms miega uzklāj gar skropstu augšanas līniju – gluži kā acu laineri. Protams, jābūt pacietīgām – regulāri lietojot katru vakaru, pirmos rezultātus var gaidīt pēc mēneša (ekskluzīvie intensīvie līdzekļi iedarbojas ātrāk). Bieži to pašu serumus var lietot arī uzacu matiņiem.

    Viena no šīs sezonas karstajām tendencēm – nekrāsotas skropstas komplektā ar spilgti akcentētām lūpām.


    Dramatisks efekts

    Pavisam pretējs dabiskajam, bet tikpat aktuāls trends ir bieza un bagātīga tušas kārta uz skropstām, lai iegūtu dramatisku, it kā nekārtīgu, mazliet saķepušu skropstu efektu. Turklāt modē ir izcelt arī apakšējās skropstas, noteikti jānokrāso arī tās.

    Ķepīgi uzklāta tuša izceļ un ierāmē acis, tā ka nav nepieciešamības pēc melnās acu lainera līnijas.

    Saķepušās skropstas labi izskatīsies, ja āda ir tīra un kopta, bet lūpas nokrāsotas rozā tonī.

    Lai acumirklī iegūtu garāku un biezāku skropstu efektu, vispirms nekrāsotas skropstas ieteicams atliekt ar skropstu atliecēju, bet parasto skropstu tušu nomainīt pret skropstu tušu ar dabiskajām šķiedrām (tās pazīsi pēc uzrakstiem False Fiber vai Chaotic Lash, pēdējā domāta speciāli tam, lai radītu it kā nekārtīgu skropstu efektu).

    Vai tev jau ir skropstu atliecējs? Ja nav, noteikti iegādājies! Un naudu šim pirkumam tā ļoti netaupi – labs atliecējs (kas ir ne pārāk truls, ne pārāk ass) maksās vismaz 20 eiro. Lietojot lētu, nekvalitatīvu instrumentu, skropstām izveidosi nevis vienmērīgu, bet asu slīpumu, turklāt vari nolauzt matiņus.

    Skropstu atliecējs pareizi jālieto šādi: skropstas saspiež trijās vietās (pie saknēm, skropstu vidū un mazliet galiņos), katru reizi paturot 3–4 sekundes. Un atceries: tas jādara pirms, nevis pēc skropstu krāsošanas!

    Rotaļas ar krāsām

    Vēl viena 2019. gada aktualitāte ir krāsainas skropstu tušas, kas šosezon veikalos pieejamas plašā klāstā. Tā ka savu tik ierasto melno skropstu tušu vari nomainīt pret tušu kādā krāšņā, dinamiskā krāsā. Ļaujies eksperimentiem – zaļas, lillā, rozā, dzeltenas vai pat baltas skropstas būs interesants akcents, ko pamanīs apkārtējie. Starp citu, arī skropstas pieaudzējot, ir moderni izmantot krāsainos matiņus, radot tā saucamo nāriņu skropstu efektu.

    • Zilas acis izcels spilgti lillā vai koši rozā krāsa, laba alternatīva būs arī brūns, zeltains un spilgti oranžs tonis.
    • Pelēkzilām acīm piestāvēs vēsie toņi – gaiši zila, gaiši zaļa, tumši zila.
    • Zaļai acu krāsai labi izskatīsies dažādu toņu zaļās skropstu tušas vai gluži pretējās krāsas, piemēram, purpursarkana vai ceriņu violeta nokrāsa.
    • Brūnām acīm piestāvēs siltie toņi, piemēram, zilie un brūnie.
    • Gaiši brūnām acīm laba izvēle būs bordo, zelta, metāliskas, piesātināti zaļas, smilšaini brūnas krāsas.

    Magnētisks skatiens

    Interesants jaunums ir magnētiskās mākslīgās skropstas, kas pie skropstu līnijas tiek piestiprinātas ar magnētu, nevis līmes palīdzību. Princips ir vienkāršs: uz katra mākslīgo skropstu lociņa ir maza magnētiska svītra. Viena puse ir jātur tieši virs savas skropstu līnijas, un otra puse zem tās.

    Rezultātā, abas puses uzreiz savienojas ar magnētiem un savas skropstas atrodas tām pa vidu. Salīdzinot ar pielīmējamajām mākslīgajām skropstām, magnētiskās ir vieglāk piestiprināt, taču, protams, mazliet jāpatrenējas būs, lai iemanītos tās uzlikt tieši uz skropstu līnijas. To noturība ir teicama, turklāt vairs nav nepieciešams piņķerēties ar pinceti un līmi. Cik man zināms, pagaidām magnētiskās skropstas pieejamas tikai internetveikalos.

    Skropstu laminēšana

    Viens no jaunākajiem piedāvājumiem skaistumkopšanas salonos ir skropstu laminēšana. Šī procedūra ir līdzīga keratīna procedūrai matiem, tās laikā piecos soļos skropstas tiek atliektas, nokrāsotas tumšākas un piepildītas ar specifisku keratīna kokteili. Rezultātā skropstas izskatās atliektas, garas, apjomīgas, tumšākas, tās ir ielaminētas jeb pārklātas ar caurspīdīgu aizsargkārtu.

    Laminētajām skropstām drīkst uzklāt arī skropstu tušu, un tad efekts ir vēl jo izteiktāks.

    Jābrīdina gan, ka procedūra var būt mazliet nepatīkama un šķidrums var kost acīs, tāpēc, ja ir alerģiskas, jutīgas acis vai arī ja nēsā kontaktlēcas, tas iepriekš noteikti jāpasaka meistaram.

    Procedūras ilgums: 45 minūtes–1,5 stunda

    Noturība: 3–6 nedēļas

    Cena: 20–60 eiro

    Pieaudzētie vēdekļi

    Joprojām aktuāla ir skropstu pieaudzēšana. Labs meistars piemeklēs tieši tavām skropstām atbilstošāko kuplumu, garumu, izliekumu un krāsu. Pieaudzētās skropstas var būt no zīda vai mākslīga materiāla. Jaunums ir dabīgās ūdeļu matiņu skropstas, tās ir mīkstākas, vieglākas, smalkākas par zīda skropstām un ilgāk turas.

    Skropstu pieaudzēšana ir filigrāns darbs – pie katras tavas skropstas tiek pievienota viena mākslīgā skropsta. Gala rezultāts ir praktisks – skropstas vairs nav jākrāso, jebkurā diennakts laikā tās izskatās daiļas, vien jāizķemmē ar skropstu birstīti. Ar tādām skropstām droši var iet peldēties un karsēties pirtī.

    Skropstu pieaudzēšana nebūs piemērota, ja acis ir izteikti jutīgas, kā arī tad, ja ir pazemināta imunitāte, jo var rasties alerģiska reakcija pret līmi.

    Protams, var rasties jautājums: vai netiek bojātas dabiskās skropstas? Jā, tā var notikt, ja mākslīgās skropstas pieaudzētas nepareizi – nav pielīmētas precīzi uz dabisko skropstu saknītes – tad dabiskajai skropstai jānotur lieks smagums un tā var nolūzt. Ja pēc procedūras rodas izteikts sāpīgums, kodīgums, tad, iespējams, skropstas pieliktas nepareizi un nekvalitatīvi. Kvalitatīvi pieaudzētas skropstas pēc procedūras nav jūtamas, tās ir vieglas. Tāpēc ļoti svarīgi ir izvēlēties tiešām prasmīgu meistaru. Neesi slinka – apjautājies draudzenēm un paziņām, palasi atsauksmes sociālajos tīklos, nevis uztici savas skropstas kādam nezināmam speciālistam, kuram varbūt nav ne zināšanu, ne pieredzes, ne kvalitatīvu materiālu!

    Ieteicams starp pieaudzēšanas reizēm tomēr ievērot pārtraukumu, ļaut savām skropstām ataugt un tikai tad atkārtoti pieaudzēt.

    Tāpat nedrīkst aizmirst, ka pieaudzētās skropstas ir jākopj – jāķemmē, acis nedrīkst berzēt vai tīrīt seju ar eļļas bāzes attīrošajiem līdzekļiem. Ja gribi efektu saglabāt ilgāk, ik pēc trijām vai četrām nedēļām jāveic skropstu korekcija – izkritušo vai traumēto skropstu aizvietošana ar jaunām, un, protams, jārēķinās, ka tās būs papildu izmaksas.

    Procedūras ilgums: 1,5–3 stundas

    Noturība: 4–6 nedēļas

    Cena: 20–50 eiro

    Spalvas pa gaisu

    Īpaši ekstravagantam efektam un draiskam noskaņojumam, piemēram, ja dodies uz karnevālu vai citu jautru ballīti, tiek piedāvāta vēl viena jauna modes tendence – gan pie augšējām, gan apakšējām skropstām pieaudzēt vai pielīmēt speciālas skropstām domātas spalvas. Katra acu pamirkšķināšana būs krāšņa un efektīga!

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē