• Marta Lovisa: Kādu brīdi pat sev aizliedzu domāt par aktrises ceļu

    Intervijas
    Iveta Troalika
    Iveta Troalika
    27. jūlijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Marta Lovisa
    Foto: Sandija Nereta
    Marta Lovisa
    Šī jaunā sieviete izskatās ļoti stipra, bet lapiņas vēl ir tik maigas un trauslas, ka mirkļiem viņa sabīstas pati no saviem vārdiem un emocionāli sarieš asaras.

    – Droši vien tev visi jautā, vai izvēlējies teātri, jo arī tava mamma ir viena no savas paaudzes izcilākajām aktrisēm – Zane Jančevska.
    – Kad biju maza, mēs ar brāli daudz dzīvojāmies un ālējāmies pa teātri, mamma mūs bieži ņēma līdzi, bet mammas profesijā es jutu un redzēju tikai slikto un grūto pusi.

    Kādu brīdi pat sev aizliedzu domāt par aktrises ceļu, bet laikam jau intuīcija vai sirds mani turp vilka.

    Pilnīgi noteikti mamma man nekad nav teikusi – ej uz aktieriem! Viņa mani vienmēr ir atbalstījusi, lai ko es darītu, jo vēl man tikai vienu: lai esmu laimīga. 

    Nevaru teikt, ka biju izpētījusi šo profesiju caur mammu un tāpēc to izvēlējos. Drīzāk zināju kaut kādas teātra lietas, ko, piemēram, mani kursabiedri nezina, jo viņi nav visu bērnību skraidījuši pa skatītāju zāli vai aizkulisēm. Teātra pasaule, tās dzīve un kārtība man ir asinīs. 

    – Klau, par tavu uzvārdu! JRT mājaslapā visiem aktieriem ir rakstīts vārds un uzvārds, tev – Marta Lovisa. Bez Jančevska. Un es sāku šaubīties – kas ir Lovisa? Otrs vārds vai otrs uzvārds?
    – Tas ir mans otrais vārds. Uzvārdu es palūdzu izņemt, jo, ja godīgi, nejūtu to kā savu – tas ir mana vectēva, mammas tēta, poļu uzvārds. Skaidrs, ka tas neko nemaina, bet man psiholoģiski palīdz. 

    – Esi domājusi pieņemt tēta uzvārdu?
    – Īstenībā man tas pat ļoti piestāvētu pie vārda, izklausītos skaisti. Ar tēti Ugu Evertu mēs tiekamies, un mums ir labas attiecības, taču viņš nav mani audzinājis, tāpēc pieņemt šo uzvārdu man arī nešķiet loģiski. Bet es neko daudz par to neprātoju, ir labi tā, kā ir tagad, jo Marta Lovisa – tas ir tik ļoti par mani!

    Visu interviju lasi portālā Santa+ vai žurnāla «Santa» jaunākajā numurā!

    • Intervija ar Jaunā Rīgas teātra aktrisi Martu Lovisu Jančevsku par sekošanu savas mammas aktrises Zanes Jančevskas pēdās, attiecībām ar tēvu un sevis meklējumiem.
    • Tēma par to, kāpēc mums katrai ir nepieciešams laiks sev bez citiem cilvēkiem un apkārtējā trokšņa.
    • TV personība Pauls Timrots par nepieaugšanu, rotaļāšanos ar dzīvi, dēla audzināšanu vienam, sievietēm un sava ego kodolu.
    • Pāra intervijā baleta solists Kristaps Jaunžeikars un kustību pedagoģe Liene Jaunžeikare stāsta par satikšanos, šķiršanos un atkalsatikšanos, lai paliktu kopā pavisam. Viņu stāsts ir ne tikai mīlestībā, bet arī grūtumā un ļaužu mēlēs rūdīts.
    • Finansiste Ilze Auzere (bijusī Jurkāne) atklāj savas ģimenes traģisko likteni, stāsta par grūtībām, kam tikusi pāri dzīves laikā, un miera iemantošanu.
    • Šī gada skaļākā tiesas prāva – Džonijs Deps un Ambera Hērda. Kurš uzvarēja īstenībā?
    • Pieci viegli sasniedzami urbāni galamērķi un vietējo padomi, ko redzēt, nogaršot un izbaudīt Eiropas populārajās pilsētās.
    Santa nr08

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē