• LTV žurnāliste Ina Strazdiņa: Trampa neprognozējamība ir tas, no kā Putins baidītos vairāk

    Intervijas
    Aiva Kanepone
    Aiva Kanepone
    16. marts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Ina Strazdiņa
    Foto: Instagram
    Ina Strazdiņa
    Trīspadsmit gadu Ina bija Latvijas Radio un vēlāk arī citu Latvijas mediju speciālkorespondente Briselē, bet pirms trim gadiem atgriezās Latvijā. Viņa ir strādājusi karstajos punktos un pieredzējusi īpašo dzīves jēgu konfliktu zonās. Saruna notiek pusdeviņos vakarā, jo šis ir vienīgais laiks, kuru žurnāliste var izbrīvēt.

    – Tu esi bijusi kara izpostītajā Sīrijā, sabombardētajā Alepo. Kāda ir kara izpostīta valsts, kā to vispār atjaunot?
    – Ko es uzreiz pamanīju Sīrijā un arī tagad redzu fotogrāfijās no Ukrainas – karš padara zemi pelēku. Iebraucot Alepo, pirmais iespaids bija drūma un neauglīga noskaņa. Sabombardētas un sašķaidītas mājas, pārlauzti lielie tilti, apstādījumu vietā kapsētas.

    Taču līdzīgais sīriešiem un ukraiņiem ir viņu spēks.

    Kad beidzās bombardēšana, sīrieši jau pirmajās dienās ķērās pie drupu novākšanas, lai var sākt visu atjaunot. Man liekas, ukraiņiem būs tāpat. 

    – Pirms gada tu reportāžā stāvēji Vašingtonā uz jumta un stāstīji mums par ASV prezidenta inaugurācijas ceremoniju. Kārtis varēja sakrist arī tā, ka Ukrainas kara laikā ASV prezidents ir Donalds Tramps. Kā tev šķiet – kā tad viss varētu izvērsties? 
    – Tas ir interesanti, jo Tramps ir republikānis, un viņi vienmēr bijuši vēl lielākā opozīcijā Krievijas režīmam. Kad par to spriedām redakcijā, daži kolēģi teica, ka mēs varbūt jau sen būtu daudz lielāka kara vidū, jo Trampa politika ir ārkārtīgi grūti prognozējama. Es nezinu, vai Tramps varētu izlemt par Ukrainas gaisa telpas slēgšanu, jo viņš nevarētu to lemt viens. Bet, ja godīgi, man reizēm šķiet, ka Trampa neprognozējamība ir kaut kas tāds, no kā Putins, iespējams, baidītos pat vairāk. 

    – Mēs daudzi spriežam par krīzes somām, joda tabletēm un pagrabiem, kur slēpties. Vai arī tu esi domājusi par savu un savas ģimenes drošību? 
    – Par pagrabiem un joda tabletēm noteikti nē! Bet esmu domājusi, kā rīkotos, ja te pēkšņi sāktos krīze, kā es, iespējams, mēģinātu dabūt laukā no valsts savus tuvos. Bet šobrīd noskaitu līdz desmit. Man prioritāri ir, kas notiek Ukrainā, un domāju, ka mēs pašlaik pilnīgi noteikti esam drošībā.

    Visu interviju ar Inu Strazdiņu lasi Santa+ vai žurnāla Ieva jaunākajā numurā!

    • « Patlaban esmu svarīgās attiecībās, kuras ļoti sargāju.» Intervija ar LTV žurnālisti Inu Strazdiņu
    • Bijušais Latvijas prezidents Valdis Zatlers: «Mums, visai sabiedrībai, jābūt uz pozitīvas nots. Ja atslābsim, tad neuzvarēsim »
    • NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors  Jānis Sārts par ieroču žvadzināšanu, kodolkaru, mūsu bailēm un to pārvarēšanu 
    • Skolēnam robi zināšanās. Ko nu?
    • Monta Zaumane, meitene ar grādu starptautiskajā drošībā un tūkstošiem sekotāju Instagram 
    • Ar ko jārēķinās, uzņemot savās mājās bēgļu ģimenes 
    • Labas uzvedības etiķete čata grupās
    • 3 lieliskas vegānu ēdienu receptes
    Ieva nr11

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē