• Aicina uz siena talku Straumēnu noskaņās Edvarta Virzas tēva mājās

    Kultūra
    Santa.lv
    Santa.lv
    16. jūlijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Dabas aizsardzības pārvalde 23.jūlijā aicina ikvienu interesentu iesaistīties siena talkā Straumēnu noskaņās, kas norisināsies rakstnieka Edvarta Virzas tēva māju Billītes apkārtnē Ozolnieku novadā.

    Leģendārajā darbā Straumēni pazīstamais 20.gadsimta rakstnieks, dzejnieks un publicists Edvarts Virza savas bērnības atmiņas savija ar vēlmi nodot nākamajām paaudzēm pagājušo laiku tikumus un vērtības, lai tie kalpotu kā harmoniskas dzīves pamats. Mūsdienās, pateicoties Edvarta Virzas mazmeitas, rakstnieces Annas Žīgures iniciatīvai, ikvienam ir iespēja būt vietā, kur sarakstīti Straumēni, un sajust lauku mājas ikdienu, kurā valda mūžīga kārtība un iekšējs miers.

    Pēc talkas dalībnieki eksperta pavadībā varēs izstaigāt pļavu un uzzināt par apkārtnē esošajām dabas vērtībām un cilvēku lomu to saglabāšanā. Rakstnieces Annas Žīgures un viņas meitas Diānas Jances vadībā ikvienam būs iespēja piedalīties literārā pastaigā Edvarta Virzas un Elzas Stērstes memoriālajā mājā Billītēs. Būs arī siena talkai atbilstoša maltīte brīvā dabā Billīšu pagalmā un noslēgumā arī dziesmas un rotaļas kopā ar folkloras kopu.

    Sadarbība ar rakstnieci Annu Žīguri Pārvaldei izveidojās Dabas skaitīšanas laikā, kad eksperti vienā no Billīšu īpašumos esošajām pļavām konstatēja bioloģiski vērtīgu zālāju, par kuru arī  informēja rakstnieci. Pēc saņemtās ziņas Anna Žīgure vērsās Pārvaldē, lai uzzinātu ko vairāk par atrastajām vērtībām un radās doma par siena talkas organizēšanu.

    Prasmīgas apsaimniekošanas rezultātā pļavā sastopama liela sugu daudzveidība, īpaši aizsargājami augi un kukaiņi. Šogad daļa pļavas attīrīta no krūmiem un talkas laikā no tās aizvāks nopļauto zāli. 

    Nopļautās zāles savākšana šeit paveicama tikai ar roku darba palīdzību, jo ar tehniku tai nav iespējams piekļūt. Tieši tādēļ nepieciešama brīvprātīgo palīdzība, kuri ar savu darbu veicinās bioloģiski vērtīga zālāja un aizsargājamo augu saglabāšanu.

    Lai ievērotu epidemioloģiskās drošības pasākumus, dalībnieku skaits talkā ierobežots un iepriekšēja pieteikšanās ir obligāta. Talkas sākums plkst. 10.00. Piesakoties jābūt gataviem aptuveni 2 stundas pavadīt fiziski aktīvā darbā. Siena talkas laikā dalībniekiem būs pieejams dzeramais ūdens, taču lūgums ņemt līdzi pašiem savu pudeli vai krūzīti, kurā ieliet ūdeni, kā arī pašiem parūpēties par aizsardzību pret insektiem un saules apdegumiem.

    Atbilstoši tematikai, gan dāmas, gan kungi aicināti ģērbties baltos vai gaišas krāsas tērpos  Pieteikšanās dalībai pasākumā līdz 21. jūlijam: tālrunis 29802428 (Aiga).

    Pulcēšanās vieta kartē.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē