• «Instagram» zvaigzne «Monta Talks Security»: Ir tādi, kas Krievijas agresiju uztver kā seriālu

    Karš
    Ilze Anna Vītola
    18. marts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Monta Zaumane
    Foto: Instagram
    Monta Zaumane
    Monta Zaumane, «Instagram» konta «Monta Talks Security» īpašniece, ir 24 gadus veca latviete ar grādu starptautiskajā drošībā. Šobrīd viņas ikdiena tiek aizvadīta Šveicē, rakstot par karu vieglā un saprotamā valodā, kā arī sūtot CV un motivācijas vēstules. Montas mērķis nav pieticīgs – darbs ANO struktūrās. «Viegli neiet, jo ir daudz tādu cilvēku kā es, kas arī ir gudri un grib strādāt ANO. Ir jācīnās par savu vietu. Tā nu es sēžu un cīnos,» viņa piebilst.

    Nav jēgas sēdēt un uztraukties

    Vai divdesmitgadnieku paaudzei notiekošais Ukrainā ir aktuāla tēma? «Vismaz es to tā jūtu, jo visi draugi parasti vēršas pie manis, jautā, kas notiek un kā reaģēt.

    Mana vecuma cilvēkus tēma ļoti interesē, jo mēs neesam tik tuvu pieredzējuši ne tikai Krievijas agresiju, bet arī tās ietekmi.

    Taču ir arī tādi, ne daudz, bet ir, kas to uztver kā seriālu – nākamajā dienā pamodīsies, un viss būs beidzies. Tad man jāiestumj tie cilvēki realitātē, pasakot, ka karš nav tas pats, kas diendienā skatīties Youtube video, tas nav izklaidējoši.»

    Par ko Montai visvairāk jautā Instagram sekotāji? Topa augšgalā esot «jautājums no izmisušās sekotāju daļas, kuri nesaprot – pamest Latviju vai nepamest. Ir daudz jautājumu par no fly zone, par Čornobiļu un citām atomelektrostacijām». Gribu zināt, ko viņa atbild tiem, kas prasa, vai pamest Latviju. «Uztraucies tad, kad būs jāuztraucas,» Monta atbild. «Sēdēt mājās un uztraukties par to, kas būs, ja būs, nav jēgas.» Un piebilst: «Varam būt pateicīgi, ka esam NATO. Tad, kad Ukrainai parādījās draudi, par to ziņoja ASV izlūkošanas dienesti: par vilcienu pārvietošanos, par armijas bāžu maiņu, karabāžu kustībām… Tas būtu pirmais, ko zināsim mēs, un zināsim ļoti laikus.»

    Visu intervijas rakstu ar Montu Zaumani lasi portālā Santa+ vai žurnāla Ieva jaunākajā numurā!

    • « Patlaban esmu svarīgās attiecībās, kuras ļoti sargāju.» Intervija ar LTV žurnālisti Inu Strazdiņu
    • Bijušais Latvijas prezidents Valdis Zatlers: «Mums, visai sabiedrībai, jābūt uz pozitīvas nots. Ja atslābsim, tad neuzvarēsim »
    • NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors  Jānis Sārts par ieroču žvadzināšanu, kodolkaru, mūsu bailēm un to pārvarēšanu 
    • Skolēnam robi zināšanās. Ko nu?
    • Monta Zaumane, meitene ar grādu starptautiskajā drošībā un tūkstošiem sekotāju Instagram 
    • Ar ko jārēķinās, uzņemot savās mājās bēgļu ģimenes 
    • Labas uzvedības etiķete čata grupās
    • 3 lieliskas vegānu ēdienu receptes
    Ieva nr11

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē