• «Gribējām, lai šī ir viņa labākā dzimšanas diena.» Fani skumst, ka Latvijas reperi padzen no Krievijas

    Skandāls
    Marta Kalniņa
    22. aprīlis
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Roberts Plaudis jeb Platina
    Foto: Publicitātes foto
    Roberts Plaudis jeb Platina
    Pagājušajā nedēļas nogalē Latvijas pilsoni Robertu Plaudi koncerta laikā Krievijā izturēja vietējās varas iestādes. Krievu fani ir sašutuši, ka viņu elku padzen no valsts.

    «Es ceru, mēs šodien labi kopā pavadīsim laiku,» no Tomskas kluba skatuves piektdien sacīja Roberts Plaudis, kurš sevi sauc par reperi Platinu, un Tomskas kluba apmeklētāji līksmi kliedza: «Daudz laimes dzimšanas dienā!» Tajā brīdī vēl nekas neliecināja par to, ka jau pēc dažām minūtēm Platina savā 28. jubilejā nonāks policijas iecirknī. Latvijas pilsonis bija devies uz Krieviju, lai nosvinētu savu.. dzimšanas dienu un prezentētu jauno albumu. Izrādās, ka viņš, ierodoties Krievijā, nebija norādījis savus patiesos nolūkus. Atļaujas uzstāties viņam neesot bijis, tāpēc sastādīti vairāki administratīvie protokoli par nelegālu darbu Krievijā. Kā vēsta Krievijas mediji,

    Platina esot atteicies veikt analīzes, lai noteiktu alkohola vai aizliegto vielu klātbūtni asinīs.

    Tāpēc nākamā uzstāšanās, kas bija paredzēta citā Krievijas pilsētā Novosibirskā, tika atcelta, bet reperi nolemts deportēt uz Latviju. Latvijas pilsonis gan noliedz, ka būtu guvis kādu peļņu Krievijā, jo esot ieradies, lai tikai reklamētu savu jauno albumu. Kā vēsta Krievijas mediji – puisim esot piespriests arī naudas sods – 4000 rubļu, kas ir aptuveni 40 eiro.

    Platinas populārā dziesma ir Viens mājās. «Es biju mājās viens un domāju par visu,» dzied Roberts. Viņa kompozīcijās gan netrūkst arī lamu vārdu, un Krievijas tikumības sargi tajās saklausījuši pat narkotiku propagandu, kas tiekot izplatīta Krievijas jauniešu vidū.

    Reperim esot jau pieci stundijas albumi, un savu karjeru viņš saistot ar Krieviju. Latvijas pilsonis pie saviem faniem Krievijā ieradies 12. aprīlī un bija ieplānojis krietni garāku muzikālo ciemošanos.

    «Mēs tā gribējām, lai šī būtu viņa labākā dzimšanas diena,»  skumjas par notikušo šajās dienās TikTok pauda Roberta mūzikas cienītāji Krievijā. Jaunieši pagājušajā nedēļas nogalē aicināja atbrīvot Platinu, uzsākot sociālajos tīklos akciju ar tēmturi #FreePlatina.  

    Latvijas Ārlietu ministrija ir informēta par Latvijas valstspiederīgā aizturēšanu Tomskā un nedēāls nogalē jau sazinājusies ar Plauža ģimeni un noskaidrojusi, ka vuiņam tika nozīmēts advokāts. Ārlietu ministrija brīdina Latvijas valstspiederīgos neceļot uz Krieviju saistībā ar tur pastāvošajiem drošības riskiem, jo šajos  ģeoplolitiskajos apstākļos iespēja sniegt palīdzību Latvijas pilsoņiem ir ierobežota.

     

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē