• Efektīvas skaistuma procedūras, kas nemaksā ne centa

    Skaistumkopšana
    Žurnāls Pērle
    1. jūlijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Draudzīgs atgādinājums par bezmaksas skaistuma procedūrām, kuras vērts ieviest savā ikdienā. Tās gan ādai liks izskatīties veselīgāk, gan pašai justies labāk.

    Ledus gabaliņš sejai 

    Ledu varētu saukt pat par tādu kā ādas kopšanas leģendu. Modeles izmanto ledus gabaliņus, lai agrajās fotosesijās ierastos ar svaigu ādu un izskatītos labi arī pēc gariem pārlidojumiem. Šāda sasalušā ūdens procedūra būs arī lielisks palīgs nākamajā dienā pēc ballītēm un negulētām naktīm, noņemot sejas pietūkumu un samazinot riņķus zem acīm.

    Ledainais pieskāriens uzlabo asinscirkulāciju un liek sarauties mazajiem asinsvadiņiem, noņemot apsārtumu un padarot seju svaigāku un starojošāku. Ilgtermiņā – tvirtāku un veselīgāku.

    Turklāt tas ir tik vienkārši: paņem no saldētavas ledus gabaliņus un no rīta ar tiem masē sejas ādu 1–2 minūtes – efekts būs tūlītējs un patīkami pārsteigs. You are welcome!

    • Pamēģini: papildu efektam var sasaldēt, piemēram, kumelīšu vai meža zemeņu tēju. Ledus gabaliņus gan ieteicams ietīt maigās drāniņās, kuras jāizskalo pēc katras procedūras.

    Ūdens. Daudz ūdens 

    Skaistuma padoms, kas var palīdzēt ietaupīt kaudzi naudas, – dzer ūdeni! Vidēji astoņas glāzes dienā – tik daudz nepieciešams, lai āda būtu komfortā. Kas notiek, ja tiek uzņemts pārāk maz ūdens? Āda kļūst sausa, kā arī ātrāk un vieglāk pakļaujas novecošanas procesiem. Dzerot ūdeni, āda labāk attīrās, tiek mitrināta no iekšiņām, labāk dzīst un ir izturīgāka pret ārējo faktoru ietekmi. Un šī ir tikai maza daļa no visiem ūdens labajiem darbiem. Āda ir mūsu lielākais orgāns, kurš galvenokārt sastāv tieši no ūdens un bez tā kļūst sažuvis un nelaimīgs kā saulē atstāts gurķis.

    • Pamēģini: ja ikdiena paiet skrējienā, ūdeni ērti var ņemt līdzi elegantā pudelē. Mūsu favorīti – 24bottles.com un Hydroflask.com, kur iespējams atrast dažādu lielumu un dizainu pudeles ikdienai un sportam.

    Kontrastduša 

    Vai ir kādreiz mēģināts no rīta silto dušu pabeigt ar auksta ūdens šalti sev uz galvas? Nedaudz jāsaņemas, bet sajūta var burtiski izsist korķus. Tas ir – pēkšņi visas problēmas, bēdas un īgnums pazūd, jo ķermenis piedzīvo šoku.

    Rezultāts ir līdzīgs kā kafijas šotam – enerģijas pieplūdums un svaigs skats uz dzīvi.

    Kā tas notiek? Siltā ūdenī asinsvadi ir palielināti, asinis lēnām pārvietojas pa visu ķermeni. Pēkšņa aukstā ūdens duša liek asinsvadiem sarauties, sirds sāk pukstēt straujāk, asinis ātrā tempā steidzas uz iekšējiem orgāniem, lai tos pasargātu no atdzišanas. Sekojošā siltā ūdens strūkla atkal palielina asinsvadus – tas ir sava veida asinsvadu treniņš.

    Mundrumam vēlams beigt kontrastdušu tieši ar auksto ūdeni. Šī ir nodarbe, kam sākumā saņemties nemaz nav tik viegli, tomēr, regulāri piekopta, tā uzlabo izturību un ādas stāvokli, paātrina vielmaiņu, var noņemt tūsku un pēc smagiem treniņiem palīdz ķermenim ātrāk atkopties. Pats galvenais – nudien liek justies jaudīgi.

    • Pamēģini: tev jābūt patiešām veselai, lai pirmo reizi uzgāztu sev uz galvas aukstu dušu. Sākumā vēlams vismaz trīs minūtes pastāvēt siltā dušā, tad 20–30 sekundes aukstā, procedūru atkārtojot trīs reizes.

    Citronūdens no rīta 

    Grūti uzskaitīt visas pozitīvās lietas, ko sniedz glāze silta citronūdens no rīta tukšā dūšā. Ne velti tas ir viens no populārākajiem bezmaksas skaistuma un veselības rituāliem. Viena vai divas glāzes citronūdens palīdzēs ķermenim atgūt naktī zaudēto šķidrumu, pamodinās gremošanas sistēmu un uzsāks vielmaiņas procesus, kā arī mazinās apetīti un vēlmi pēc liekiem našķiem. Un, protams, citrons ir C vitamīna un minerālvielu avots, kas nāk par labu imunitātei.

    • Pamēģini: papildu možam asumam piemet klāt mazu gabaliņu ingvera.

    Tīras spilvendrānas 

    Vēl viens punkts, kas saistīts ar gulēšanu, – tīra spilvendrāna var būt ceļš uz tīrāku ādu. Tieši spilvendrānā krājas daļa no sejas, matu, roku un vides netīrumiem un baktērijām, tāpēc gultasveļa būtu jāmazgā vismaz reizi nedēļā.

    • Pamēģini: runā, ka zīda spilvendrānas ādai patīk vairāk, baktērijām – mazāk.

    Gulēšana uz muguras 

    Izrādās, gulēšana uz muguras var nodrošināt skaistāku skatu rīta spogulī. Ādai zaudējot elastību, tā aizvien vairāk pakļaujas gravitācijai. Arī naktī. Tas nozīmē – ja cilvēks katru nakti guļ uz vieniem sāniem, laika gaitā āda vairs nespēj izgludināt līnijas, kas pēc šādas gulēšanas uz vieniem sāniem paliek sejas un dekoltē zonā. Otrs – guļot uz sāniem vai vēdera, sejas āda berzējas pret spilvenu, un tas ne vienmēr nāk par labu ādas izskatam. Trešais – mazāka iespēja pamosties ar aizpampušām acīm. Jā, visu nakti guļot uz muguras, visas šīs problēmas atkrīt. Vienīgi… izpētīts, ka tikai 8% cilvēku tiešām ir ērti gulēt uz muguras. Ja esi starp tiem – apsveicam!

    Gulētiešana plkst. 22.00 

    Termins skaistuma miegs nav nekāda nejaušība. Protams, lielākā daļa no mums zina, ka jāiet gulēt laikus un jācenšas to darīt katru vakaru vienā laikā. Vēlams ap plkst. 22. Taču to ir vieglāk pateikt nekā izdarīt. Zilie ekrāni pieprasa uzmanību, un tiem ir grūti atteikt. Kad vēl padarīt neizdarītos darbus, ja ne tad, kad mājinieki jau guļ! Runā, ka skaistuma miegs esot līdz diviem naktī, un tieši šajā laikā organisms atjauno ādu, ražojot kolagēnu un lāpot postījumus, ko nodarījis UV starojums, savilkta piere un citi nelāgi ieradumi. Jo mazāk izmantosim šo fantastisko bezmaksas atjaunošanās procedūru, jo dziļākas pēdas sejā atstās bezmiega stundas. Tik vienkārši.

    • Pamēģini: svarīgs ir ne tikai miega daudzums, bet arī tā kvalitāte. Mūsdienās visprecīzāk tam var sekot līdzi ar viedpulksteņu palīdzību, bet, ja negribas gulēt ar pulksteni uz rokas, var pamēģināt lietotnes, kas analizē kustēšanās paradumus naktī, nosakot miega ilgumu un kvalitāti. Viena no tādām – Sleep Cycle.

    Būšana svaigā gaisā 

    Āda ir vairogs, kas aizsargā ķermeni no vides ietekmes. Kas pasargās ādu?

    Netīrs gaiss, ultravioletais starojums un izplūdes gāzes paātrina ādas novecošanu un citu problēmu rašanos.

    Lūk, iespējams, lētākais no skaistuma trikiem – pastaiga svaigā gaisā. Nē, tas maģiski neatrisinās jau esošās problēmas, taču svaigs gaiss neapšaubāmi nāk par labu burtiski katrai ķermeņa šūnai. Vēl labāk, ja svaigā gaisā nodosies pastaigai, skrējienam, nūjošanai, vingrošanai… visam, kas kustina ķermeni un izdzenā skābekli pa katru organisma centimetru, kārtīgi apasiņojot arī ādu, lai tā labāk panestu pilsētas piesārņojumu. Latvija ir viena no mežiem bagātākajām valstīm Eiropā – pat 20 minūšu pastaiga mežā vai parkā katru dienu manāmi uzlabos arī psihisko veselību, kas atspoguļojas mūsu izskatā.

    Nesēdēt ilgi un nekrustot kājas 

    Lielākā daļa no mums ikdienu pavada sēžam, tāpēc poza ir īpaši svarīga. Taisna mugura – obligāti. Tas, par ko varam neaizdomāties, – kāju krustošana. It kā sīkums, taču šādā pozā tiek traucēta asins apgāde kājām. Kombinācijā ar šaurām biksēm, ilgu sēdēšanu un mazkustīgu dzīvesveidu tas var veicināt sliktāku ādas kvalitāti kājām.

    • Pamēģini: regulāri (vismaz reizi stundā) piecelties un izkustēties – tas būtu labs sākums, par ko priecātos ne vien kājas, bet arī viss ķermenis un prāts.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē