• Šobrīd

    weather img

    Rīga +15°C Skaidrs, Z/ZR vējš, 5.14 m/s

    IZPROT TAVAS SĀPES

    Sirma šokolāde — veca?

    Zelta padomi
    Lolita Lūse
    Lolita Lūse
    19. marts, 2021
    1 komentārs

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    «Verot vaļā kaimiņienes atnestu šokolādes kārbu, abas piedzīvojām nepatīkamu pārsteigumu: iekšā konfektes, kas izskatās tādas kā sapelējušas – kā nosarmojušas vai nosirmojušas. Derīguma termiņš nebija beidzies, bet neērti bija gan kaimiņienei, gan man. Tā nebija pirmā reize, kad redzu šādas jocīgas konfektes. Kas šokolādei noticis? Vecas? Nepareizi uzglabātas?» jautā mūsu lasītāja Anastasija.

    Šāda nosarmojusi šokolāde nav ne sabojājusies, ne veca. Patiesībā sarmošana liecina, ka šai šokolādei nav pievienoti citi augu tauki, jo lielākas iespējas nosarmot ir tieši tiem šokolādes produktiem, kuru sastāvā ir vairāk kakao produktu.

    Ja šokolādei būtu pievienoti hidrogēnie palmu vai kokosa tauki, tie mazinātu kakao sviesta jutīgumu un temperatūras svārstību dēļ baltā migliņa uz šokolādes neparādītos. Tātad – sirmums ir pat kvalitātes rādītājs, tamdēļ jāver tik tai kastei vāsa vaļā un jāēd priecājoties!

    1 komentārs

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Privātā Dzīve

    Vairāk

    Ieva

    Vairāk

    Mans Mazais

    Vairāk

    Māja un Dārzs

    Vairāk

    Auto

    Vairāk

    Astes

    Vairāk

    Klubs

    Vairāk

    Santa+