• Novatours atsāk ceļojumu organizēšanu Latvijā

    Atpūta
    Santa.lv
    Santa.lv
    26. februāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Pēc Covid-19 vīrusa izraisītās ceļošanas ierobežojumu pauzes Baltijas valstīs lielākais tūroperators Novatours atsāk ceļojumu organizēšanu, jau no 5. marta aicinot Latvijas ceļotājus doties braucienos uz Kanāriju salu Tenerifi.

    Tūroperators uzskata, ka pārdomātai ceļošanai šobrīd ir labvēlīgi apstākļi, ierobežojumus ceļojumu organizēšanai no valsts puses nesaskata un aicina Latvijas ceļotājus nešaubīties – lidojumi uz Kanāriju salām notiks.

    Novatours vadītājs Leonīds Močeņovs norāda, ka saskaņā ar Ministru kabineta rīkojumu Nr.655, persona nevar ceļot uz Latvijas Republiku no Eiropas Savienības un Eiropas Ekonomikas zonas valstīm, izņemot vairākus gadījumus, tai skaitā atgriešanos pastāvīgajā dzīvesvietā. Tas nozīmē, ka šis ieceļošanas aizliegums attiecas uz ārvalstniekiem, kuri vēlas ieceļot Latvijā. Visi Latvijas iedzīvotāji bez ierobežojumiem var atgriezties savas dzīvesvietas valstī. Protams, šis iemesls būs jānorāda tīmekļvietnē covidpass.lv. Starptautiskajam pasažieru pārvadātājam būs jāpārliecinās, ka persona ir iesniegusi šo pašapliecinājumu.

    “Mēs redzam, ka cilvēki ilgojas ceļot, gaida iespēju doties uz ārvalstīm, interese arvien pieaug. Ceļotāji ir gatavi pieņemt visus noteikumus un ierobežojumus gan ārvalstīs, gan atgriežoties Latvijā,” norāda Leonīds Močeņovs.

    SIA SmartLynx Airlines viceprezidents komercjautājumos Aleksandrs Gusevs papildina: “Šobrīd spēkā esošais normatīvais regulējums neparedz tiešu aizliegumu lidojumu programmu izpildei kopā ar tūroperatoru Novatours. Lidojumi uz Kanāriju salām tiks izpildīti pēc plāna.”

    Ceļojumu atsākšana ir bijis rūpīgi izsvērts, pārdomāts un atbildīgs lēmums, kas balstīts uz iesaistīto valstu atbildīgo iestāžu lēmumiem, noteikumiem un rekomedācijām, kā arī esot nemitīgā saziņā ar ārvalstu partneriem, jo klientu drošība uzņēmumam vienmēr ir bijusi pirmajā vietā.

    Konkrēti Tenerife, kā pirmais atjaunotais galamērķis, ir izvēlēta dēļ tās vīrusa drošības situācijas – saslimstības līmenis ir zems, un gan no valsts puses, gan salas pašvaldības, gan tūrisma pakalpojumu sniedzēju puses tiek rūpīgi sekots līdzi, lai situācija mainītos tikai vīrusa izplatības samazināšanās virzienā.

    Ceļotāji ir informēti un pieņem prasību par Covid-19 testu veikšanu gan pirms došanās uz ārvalstīm, gan plānojoto ceļojumu mājup. Sadarbībā ar partneriem Tenerifē, Latvijas ceļotājiem pieejamas klīnikas, kurās īpaši tūroperatora klientiem bez iepriekšējas rezervācijas iespējams veikt Covid-19 PCR testu.

    Tūroperatora pirmais plānotais brauciens uz Kanāriju salas Tenerifes kūrortiem tiek plānots 2021. gada 5. martā.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē