• Peugeot prezentē elektrisko komercautoe-Expert

    Aktuāli
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    8. novembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Peugeot turpina strauju jauno modeļu elektrificēšanu un tuvojas mērķim – 2021. gadā katram ražotāja modelim jābūt ar elektrisko versiju. Jaunais ražotāja veikums – elektriski darbināmais kravas mikroautobuss e-Expert – ar vienu uzlādēšanu spēj pabraukt līdz 300 kilometriem. Saskaņā ar dažādiem pētījumiem lielākā daļa komerciālā transporta vadītāju nobrauc līdz 300 km dienā, līdz ar to jaunais Peugeot e-Expert visādā ziņā atbilst daudzu vajadzībām – mikroautobusu varēs veselu dienu izmantot bez papildu uzlādēšanas.

    Mikroautobusā e-Expert tiks uzstādītas divu veidu baterijas: ar 50 kWh kapacitāti mikroautobuss varēs paveikt 200 km ar vienu uzlādēšanu, bet ar 75 kWh – līdz 300 km. Abu versiju uzlādēšana, izmantojot mājās vai birojā uzstādītu vidēja ātruma uzlādes staciju, ilgs dažas stundas.

    Lielākā elektriskā komercautomobiļa priekšrocība ir iespēja iekļūt tajās pilsētas daļās, kurās satiksme ir ierobežota. Dažās Eiropas lielpilsētās jau šodien uz centru drīkst iebraukt tikai ar transportlīdzekļiem, kas neizdala CO₂, un tuvākajos gados šādus ierobežojumus varētu sākt ieviest arī Lietuvā.

    Elektriskais e-Expert nepavisam neatšķiras no Expert ar iekšdedzes dzinēju – tam ir tāds pats ārējais izskats, gaitas raksturlielumi un kravnesība.

    Jaunais elektriskais Peugeot e-Expert tiks prezentēts pirmajiem klientiem 2020. gada otrajā pusgadā. Kopš 2016. gada ir pārdots vairāk nekā 170 000 jaunās paaudzes Expert mikroautobusu ar iekšdedzes dzinējiem, bet elektriskajai modifikācijai vajadzētu vēl paplašināt klientu loku.

    e-Expert ir jau trešais komerciālais Peugeot elektromobilis ar elektropiedziņu, tas pievienojas agrāk prezentētajiem PartnerElectric un e-Boxer. Vieglo pasažieru automašīnu elektrifikācijas jomā Peugeot arī ir viens no tirgus līderiem – elektriskie dzinēji ir e-208 hečbekam un e-2008 krosoverim, bet hibrīdmodifikācija HYBRID un pilnpiedziņas HYBRID4 – 3008 krosoverim, 508 sedanam un universālam.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē