• Vispievilcīgākais un dinamiskākais – pirmais pilnībā elektriskais «Abarth 500e»

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    18. decembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Leģendārā «Abarth» sporta automobiļa ražotājs no Itālijas, izgatavojot jauno «Abarth 500e», ir spēris pirmo soli elektroautomobiļu laikmetā. Kā informē «Autobrava Motors» pārstāvji, tas būs vispievilcīgākais un dinamiskākais jebkad izgatavotais «Abarth» automobilis.

    Ražotāja jaunākais veikums paātrinās līdz 100 km/h nieka 7 sekundēs, pat 2 sekundes ātrāk nekā tā elektriskais brālis «Fiat 500e» un 0,3 sekundes ātrāk nekā ar benzīnu darbināmais 165 ZS «Abarth 595 Turismo».

    «Ar saviem daudzajiem tehniskajiem uzlabojumiem, tostarp jaudīgāku dzinēju, elektriskais «Abarth 500e» piedāvā vadītājiem 155 zirgspēkus, kas tiek ļoti ātri novadīti uz priekšējo tiltu, tādējādi radot jaunus iespaidus visiem sporta automobiļu entuziastiem,» stāsta «Autobrava Motors» pārdošanas daļas vadītājs Uvis Braunfels.

    Kā informē ražotājs, izstrādājot pirmo elektrisko «Abarth» automobili, visu elektroautomobiļu raksturlielums – straujš paātrinājums no miera stāvokļa – nebija svarīgākais mērķis. Tā vietā tika uzlabota jauda braukšanai vidējā ātrumā. Attiecīgi elektriskais «Abarth» paātrinās no 40 km/h līdz 60 km/h tikai 1,5 sekundēs, bet no 60 km/h līdz 100 km/h pat sekundi ātrāk, ja salīdzinām ar visjaudīgāko ar benzīna motoru aprīkoto «Abarth».

    «Par 24 mm garākā šasijas bāze un par 60 mm palielinātais platums starp riteņiem, zemāks smaguma centrs, ko nodrošina automobiļa apakšā novietotais akumulators, garantē vadāmību, stabilitāti uz ceļa un pagriezienos,» piebilst Braunfelds.

    Elektriskais «Abarth» ir aprīkots ar trīs dažādiem braukšanas režīmiem: «Turismo», «Scorpion Street» un «Scorpion Track», ļaujot jums izvēlēties starp sportisku romantismu un ekstremāliem sporta iespaidiem. Vienlaikus leģendārā «Abarth» atpazīšanas zīme – sporta automobiļa izpūtēja radītā skaņa – tiek reproducēta, izmantojot benzīna dzinēja mākslīgo «rūcienu», ko iespējams arī izslēgt, lai pārvietotos klusumā.

    Kā skaidro Olivjē Fransuā (Olivier François), «Fiat» un «Abarth» izpilddirektors, jaunais «Abarth 500e» ir viens no visaizraujošākajiem automobiļiem šī zīmola vēsturē – lielisks jauns papildinājums «Abarth» modeļu klāstam.

    Šim ar elektrību darbināmajam «Abarth» ir ievērojami mainīts ārējais dizains – tam ir platāks priekšgals, kas izgreznots ar «Abarth» emblēmām, sporta apdare apakšdaļā, kā arī izsmalcināts sporta dizains aizmugurējā daļā.

    Salonā automobilis ir līdzīgs šobrīd leģendārajam elektriskajam «500e», tajā ir 7 collu displejs, atpakaļskata kamera un 10,25 collu informācijas un izklaides sistēmas ekrāns. Tas ir aprīkots arī ar visiem sporta automobilim raksturīgajiem atribūtiem – sporta stūri, pedāļiem un citiem apdares elementiem. Dārgākajās versijās sporta sēdekļi ir klāti ar «Alcantara» ādu, bet salons ir aprīkots ar ekskluzīvu JBL skaņas sistēmu.

    Kā stāsta «Abarth» pārstāvji Lietuvā, pirmais pasaules pirmizrādi piedzīvojušais elektriskais «Abarth 500e» nākotnē tiks ražots gan kabrioleta, gan hečbeka versijās.

    «Abarth» ražotāja jaunākais veikums ir aprīkots ar 42 kW akumulatoru un dzinēju, kas attīsta 155 ZS, 85 kW ātrās uzlādes sistēmu, kas pilnīgi tukšu akumulatoru līdz 80 procentu līmenim ļauj uzlādēt 35 minūšu laikā. Baltijas valstīs pirmais «Abarth» elektroautomobilis nonāks nākamā gada vidū.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē