• Pāragri mūžībā aizgājusi vācu autosporta zvaigzne un Top Gear dalībniece Sabīne Šmica

    Sabiedrība
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    17. marts, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: flickr.com/rossendalewadey
    51 gada vecumā pēc ilgstošas onkoloģiskas saslimšanas mūžībā aizgājusi Nirburgringas karaliene, vācu autosportiste un populārā auto raidījuma Top Gear zvaigzne Sabīne Šmica, vēsta ārzemju mediji.

    Sabīne Šmica ir vienīgā sieviete-autosportiste, kurai izdevies uzvarēt Nirburgringas 24 stundu izturības sacensībās, turklāt divreiz – 1996. un 1997. gadā, bet 2008. gadā izcīnīja trešo vietu.

    Sabīne dzimusi 1969. gada 14. maijā trīs bērnu ģimenē Adenavā, kas atrodas netālu no Nirburgringas trases, ar autosportu sākotnēji nodarbojās visas trīs māsas, bet tikai Sabīnei izdevās veiksmīga karjera trasēs. Abas uzvaras 24 stundu izturības sacensībās Šmica izcīnīja, braucot ar BMW M3.

    Bez piedalīšanās sacensībās Šmica savā uzņēmumā Schmitz Motorsport nodarbojās ar autosporta apmācībām un “trases taksometra” vadīšanu, vizinot interesentus pa Nirburgringas trasi. Pēc pašas aprēķiniem, pilote trasi tādā veidā izbraukusi vairāk nekā 20 tūkstošus reižu.

    Ātrākās taksometra vadītājas slava un personiskā harizma ļāva vācietei nonākt populārajā BBC raidījumā Top Gear, kā arī tikt pie sava raidījuma DMAX TV kanālā Vācijā.

    Pagājušā gada vasarā Šmica sociālajos tīklos atklāja, ka jau trīs gadus ārstējas no vēža.

    Savu popularitāti Sabīne vēl vairāk pacēla, piedaloties britu raidsabiedrības BBC auto raidījumā Top Gear. Vienā no sērijām viņa ar Ford Transit kravas auto Nirburgringas trasi izbrauca mazāk nekā 10 minūtēs.

     

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē