• Viņš nomira manu acu priekšā: Dzīvesbiedre pastāsta, kādas bija aktiera Lūša pēdējās stundas

    Piemiņa
    Zane Piļka- Karaļeviča
    16. aprīlis
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Ivars Lūsis.
    Foto: no izdevniecības "Žurnāls Santa"arhīva
    Ivars Lūsis.
    «Viss notika ļoti pēkšņi un ātri. No rīta viņam kļuva slikti, un viss… Reanimatologi teica, ka Ivars nav pat sapratis, kas notiek,» žurnālam «Privātā Dzīve» teic aktiera un režisora Ivara Lūša dzīvesbiedre aktrise Jūlija Ļaha.

    8. aprīlī Latviju pāršalca ziņa, ka režisors un aktieris Ivars Lūsis ir miris. Par to paziņoja Daugavpils teātris. Daudziem Ivars palicis atmiņā kā seriāla UgunsGrēks aktieris un Liepājas teātra direktors. Ar Daugavpils teātri aktīva sadarbība Lūsim kā režisoram bija jau vairāk nekā desmit gadu, un pirms diviem gadiem viņš oficiāli pievienojās teātra kolektīvam. Lūsim bija tikai 55 gadi. Daugavpilī Ivars bija atplaucis dzīvei, viņam bija daudz ieceru un plānu, taču tam visam nebija lemts piepildīties…

    Vairāk nekā 20 gadu gan darbā, gan sadzīvē viņam blakus bija viņa mīļotā sieviete aktrise Jūlija Ļaha. Viņa bija klāt arī brīdī, kad Ivara sirds pārstāja pukstēt.

    «Viss notika ļoti pēkšņi un ātri. Vienkārši no rīta viņam kļuva slikti, un viss… Reanimatologi teica, ka Ivars nav pat sapratis, kas notiek,» nopūšas Jūlija Ļaha.

    «Labi, ka te dzīvo mans brālis, kuram pēc notikušā uzreiz piezvanīju. Esmu pateicīga, ka tanī brīdī man blakus bija viens racionāli domājošs cilvēks,» tā viņa.

    Jūlija Ļaha.
    Jūlija Ļaha.

    «Esam ar Ivaru runājuši par nāves tēmu, un viņš teica, ka gribētu karalisku nāvi, kad miegā apstājas sirds un tu pat neapjaut, ka esi miris. Taču no fakta, ka tā tiešām noticis, man nekļūst vieglāk. Ivara aiziešana man ir milzīgs trieciens. Pagaidām līdz galam vēl neaptveru, ka savu tuvāko cilvēku vairs nekad neredzēšu.» Jūlija teic, ka iepriekšējā vakarā nekas neliecināja, ka Ivars justos slikti.

    «Tas bija parasts, ikdienišķs svētdienas vakars. Pat lāgā neatceros, par ko bija mūsu pēdējā saruna. Katrā gadījumā – nekas īpašs. Atceros, ka teicu Ivaram, lai iet gulēt, un atgādināju, ka rīt visu dienu būšu teātrī. Viņš piekrītoši pamāja ar galvu, un viss. Man prātā nevarēja ienākt, ka tā ir mūsu pēdējā saruna…»

    Plašāk lasiet žurnāla Privātā Dzīve jaunākajā numurā!

    • Viņš nomira mīļotās acu priekšā. Režisora Ivara Lūša dzīvesbiedre Jūlija Ļaha atklāti par notikušo.
    • Biatlonists Andrejs Rastorgujevs slepus apprecējies. Atklāj kāzu aizkulises
    • Valdības vadītāja Evika Siliņa ierodas modes skatē. Kas tāds vēl nebija redzēts!
    • Šmeļkova kļuvusi par apakšveļas modeli
    Privātā Dzīve nr16/2024

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē