• Par autostāvvietu palielināšanu parakstījušies vairāk nekā 5000 cilvēku

    Auto
    Ziņu aģentūra LETA
    29. oktobris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Kadrs no video
    Sabiedrības iniciatīvu platformā «Manabalss.lv» kopš aprīļa par stāvvietu izmēru palielināšanu pie publiskiem objektiem, tajā skaitā lielveikaliem, savākti vairāk nekā 5000 paraksti, aģentūru LETA informē Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (LTAB).

    Patlaban Latvijā spēkā esošie normatīvie akti nosaka vēlamo optimālo stāvvietas platumu – 2,5 metri, tomēr prakse rāda, ka lielākajā daļā publisko stāvvietu platums svārstās no 2,3 līdz 2,5 metriem. Pavasarī veicot lielāko Rīgas un Pierīgas lielveikalu stāvvietu apsekošanu, LTAB konstatēja, ka tikai 20% no tām platums ir 2,5 metri vai vairāk, kas atbilst standartos noteiktajai vēlamajai robežai.

    LTAB valdes priekšsēdētājs Jānis Abāšins skaidro, ka, sākot publisku parakstu vākšanu platformā Manabalss.lv un iniciējot diskusiju par šo problēmu masu medijos, LTAB apzinājās, ka šis nebūs ātrs un vienkāršs risinājums.

    Abāšins piebilst, ka sāktās iniciatīvas mērķis nav vien normatīvo aktu izmaiņas, bet praktiska problēmas risināšana jau šodien. Abāšins norāda, ka lielākā daļa pēdējā laikā jaunatvērto tirdzniecības centru jau piedomā par savu klientu ērtībām, un pie tiem izveidoto stāvvietu izmēri pat pārsniedz normatīvos noteikto minimumu, kā piemēru minot 7.oktobrī atvērtos 15 Lidl»veikalus Latvijā.

    Lai sekmētu publisko stāvvietu izmēru palielināšanu, LTAB turpina parakstu vākšanu sabiedrības iniciatīvu platformā Manabalss.lv. Rosinātā iniciatīva paredz nepieciešamību veikt izmaiņas normatīvajos aktos, lai pārskatītu Ministru kabineta noteikumus Nr. 240 un Latvijas standartu NR. LVS 190–7, kuri reglamentē stāvvietu izmērus, bet ir novecojuši un neatbilstoši mūsdienu situācijai.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē